• Turkhane Logo

Time’dan 2020 yılına özel kapak! İlk kez Hitler için kullanılmıştı

ABD’de yayımlanan Time dergisi, son sayısının kapağında ‘2020’ yazısının üstüne çarpı işareti koyarak ‘bugüne kadarki en kötü yıl’ seçti. Dergi kırmızı çarpı işaretini ilk defa Nazi lideri Hitler’in ölümü için kapağında kullanmıştı.

09:41 09 Aralık 2020 Çarşamba
Time’dan 2020 yılına özel kapak! İlk kez Hitler için kullanılmıştı
ABD’de yayımlanan Time dergisi, son sayısının kapağında ‘2020’ yazısının üstüne çarpı işareti koyarak ‘bugüne kadarki en kötü yıl’ seçti. Dergi kırmızı çarpı işaretini ilk defa Nazi lideri Hitler’in ölümü için kapağında kullanmıştı.




1923 yılında kurulduğundan beri kapağında çarpı (X) işaretini sadece 5 kez kullanan Time dergisi, aynı işareti kullanarak 2020’yi ‘en kötü yıl’ ilan etti.


Time, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Time’ın yeni kapağı… 2020 bizi sınırlarımızın ötesinde bir teste tabi tuttu. Bu korkunç yıldan sonra nereye gideceğiz” yorumu yaptı.
  I thought @TIME was above playing into memes. While yes the calendar year has been unusually and collectively difficult for many if not all, to employ the term ‘worst’ is an asinine disregard for history and a silly suggestion toward the future. Don’t be corny when we need pros. — Justin (@Justinrt4444) December 5, 2020
Dergi, daha önce 1945 yılında Nazi lideri Adolf Hitler’in ölümü için kapağında kırmızı çarpı işareti ve ardından aynı yıl Asya’da devam eden 2. Dünya Savaşı’nın sora erdiğini belirtmek için Japonya’nın yükselen güneşinin üzerine siyah çarpı işareti (X) koymuştu.

Kırmızı çarpı işareti Irak’ın asılan devrik lideri Saddam Hüseyin, El Kaide’nin Irak lideri Ebu Musab el Zerkavi ve ABD’nin operasyonla öldürdüğünü açıkladığı Usame Bin Ladin için kullanılmıştı.



Dergi, ABD tarihinde daha kötü yılların yaşandığını, dünya tarihinde de savaşlar ve 1929’da başlayıp 1930’lu yıllar boyunca devam eden Büyük Buhran gibi kötü yıllar olduğunu not düştü. Ama dergiye göre şu an hayatta olanların çoğu 2020’ye benzer bir yıla daha önce hiç şahit olmadı.

Time’ın sinema eleştirmeni Stephanie Zacharek, insanların ‘doğaya ne kadar ihanet ettiğimizi doğrulayan doğal afetlerin tekrarlanması, fanteziler temelinde çekişmeli geçen seçimler, neredeyse gezegendeki herkesin hayatını altüst eden, 1.5 milyon insanın hayatını bitiren ve muhtemelen bir yarasayla ortaya çıkan bir virüse’ hazırlıklı olmadıklarının altını çizerek bu yıl en sinir bozucu şeyinin siyasetçiler tarafından verilen kafa karıştırıcı ve genel olarak diğer yetkililerinin açıklamalarıyla çelişen bilgilerle şiddetlendirilmiş çaresizlik hissinin olduğunu vurguladı.

2020 YILINDA YAŞANAN BAŞLICA FELAKETLER HATIRLATILDI

Time’a göre 2020 yılının tek felaketi sadece pandemi değildi, aynı zamanda Avustralya ve Kaliforniya’da çıkan orman yangınlarının yanı sıra birçok değerli isim de bu sene hayatını kaybetti.

2020’de ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Ruth Bader Ginsburg, Marvel serilerinde 2016-19 döneminde Black Panther (Kara Panter) karakterini canlandırarak dünya çapında şöhrete kavuşan Chadwick Boseman ve helikopter kazasında hayatını kaybeden ünlü basketbolcu Kobe Bryant gibi önemli isimlerin öldüğünü hatırlatan Zacharek, polis şiddeti sonucunda hayatını kaybeden siyah vatandaş George Floyd’i ve ardından gelen adalet protestolarına hatırlattı.

Bununla birlikte Zacharek, 2020’nin hikayesini pozitif bir sonla kapatmayı tercih edip “Biz ABD’liler iyimserliğimizle tanınıyoruz” diyerek ‘bunun en saçma ve aynı zamanda en büyük özellik’ olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE İKİ BÜYÜK DEPREMLE SARSILDI

2020 dünya için zorlu bir yıl olurken, Türkiye’de iki depremle sarsıldı. 2020’ye girdiğimiz ilk günlerde Elazığ, meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki deprem ile sallanmıştı. 24 Ocak’ta Elazığ’da gerçekleşen depremde 41 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye’yi derinden etkileyen bir diğer depremde İzmir depremi oldu. 30 Ekim’de İzmir’de gerçekleşen 6.9 büyüklüğündeki depremde ise 116 kişi hayatını kaybetti.

Son güncelleme: 09:41 09.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı