• Turkhane Logo

Ticaret Bakanlığının "İsrail ile ticareti kısıtlama" iddiası yalan çıktı...

Savaş başladıktan sonra, İsrail'le Türkiye'nin ticari ilişkilerini gündemde tutan gazeteci Metin Cihan, Ticaret Bakanlığı'nın

12:57 16 Nisan 2024 Salı
Ticaret Bakanlığının
Savaş başladıktan sonra, İsrail'le Türkiye'nin ticari ilişkilerini gündemde tutan gazeteci Metin Cihan, Ticaret Bakanlığı'nın




İsrailin neredeyse bütün çimento ihtiyacını biz karşılıyoruz. diyen Cihan, Yaptırım uyguluyorsanız da gerçekten uygulayın. Uyguluyormuş gibi yapmayın. ifadelerini kullandı.
Cihanın açıklamaları şöyle: Bize yalan söylediler. Maalesef, Ticaret Bakanlığının İsrail ile ticareti kısıtlama açıklamasının gerçeği yansıtmadığını tespit etmiş bulunuyorum. Aşağıda kanıtları sunuyorum. Bildiğiniz gibi, İsraile düzenli gönderdiğimiz ürünlerden biri çimento idi. Hatta şöyle de diyebiliriz, İsrailin neredeyse bütün çimento ihtiyacını biz karşılıyoruz. Ticaret Bakanlığının 9 Nisanda duyurduğu İsrail ile ticareti kısıtlama kararının içeriğinde 54 ürün listelenmiş ve Çimento bu listede yer almıştı. Bugün net olarak görüyor ve gösteriyorum ki, resmi açıklamaya rağmen, İsraile çimento göndermeye devam ediyoruz.
 Düzenli Çimento gönderen şirketlerden biri de Sabancı Holdinge bağlı Akçansa. Dün Çanakkaledeki Akçansa limanından kalkan Kazime Ana adlı Türk gemisi şu an Ege Denizinde yoluna devam ediyor ve istikameti İsrail. İki gün sonra Aşdod limanına varıp çimentoyu teslim edecek. Akçansadan çok sayıda gemi İsraile çimento taşıyor. Kazime Ana bunlardan sadece biri ve şimdiye dek 168 kez İsraile sevkiyat yapmış. Çanakkale - Aşdod arasında düzenli olarak gidip geliyor. Verdiğim tüm bilgiler uluslararası deniz trafiği kayıtlarından teyit edilebilir. Ekran görüntülerini de paylaştım. Bilgilerin netliği karşısında @ticaret bakanlığının ya da gönderici şirket @akcansa nın bir yalanlamaya yelteneceğini düşünmüyorum ancak herhangi bir açıklama yaparlarsa burada paylaşacağımı bilmenizi istiyorum. Toplum adına Ticaret Bakanı @omerbolatTR dan şunu talep ediyorum: Bu ikiyüzlülüğe ve halkı kandırmaya artık son verin. Listelediğiniz ürünler dahil olmak üzere İsrail ile ticaretin devam ettiğini açıkça söyleyin. Yaptırım uyguluyorsanız da gerçekten uygulayın. Uyguluyormuş gibi yapmayın.

Son güncelleme: 12:57 16.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı