• Turkhane Logo

THY'de yöneticilerin 'huzur hakkı' ödemesine yüzde 190 zam

THY'de 'huzur hakkı' ödemesi 8 bin 678 TL'den 25 bin TL'ye çıkartıldı. Yönetim Kurulu üyelerine, ikramiyelerle birlikte bu yıl toplam 400 bin TL ödenecek.

10:01 13 Nisan 2022 Çarşamba
THY'de yöneticilerin 'huzur hakkı' ödemesine yüzde 190 zam
THY'de 'huzur hakkı' ödemesi 8 bin 678 TL'den 25 bin TL'ye çıkartıldı. Yönetim Kurulu üyelerine, ikramiyelerle birlikte bu yıl toplam 400 bin TL ödenecek.


Türk Hava Yolları (THY) Anonim Ortaklığı Genel Kurulunun ardından yönetim kurulu üyelerine bu yıl ödenecek huzur hakkı ücretlerine yapılan zam oranı belli oldu. Geçen yıl 8 bin 678 TL olarak ödenen huzur hakkı ücretinin bu yıl yaklaşık yüzde 190 artışla 25 bin TLye çıkartılması ve yılda dört kez ödenen ikramiye ücretinin de bu tutarda verilmesi kararlaştırıldı.

DW Türkçeden Eray Görgülünün haberine göre, THY personelinin maaşları ise yılbaşında yüzde 60 artırılmış ancak bu zam bekleneni karşılamamıştı. Çünkü pandemi nedeniyle THYde personel maaşları daha önce yüzde 50ye varan oranlarda düşürülmüştü ve Hava-İş Sendikası yüzde 100 zam talep ediyordu.


THY Anonim Ortaklığı Genel Kurulunda aynı zamanda personel ücretlerine tekrar zam yapılması halinde tüm Yönetim Kurulu üyelerinin huzur haklarının personele yapılan zam ile aynı oranda artırılmasına da karar verildi. Buna göre, THYde her bir Yönetim Kurulu üyesi yılda toplam 400 bin TLlik huzur hakkı geliri elde edecek.

BİRDEN FAZLA MAAŞ TARTIŞMASI

THY Yönetim Kurulunda İletişim Başkanı Fahrettin Altunun eşi Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Fatmanur Altunun da yer alması kamuda birden fazla maaş alan bürokrat ve AKPli siyasetçileri gündeme getirmişti. Konu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özelin iddialarıyla tartışılmıştı.

CHPli Özel, Altun Ailesinin evine beş maaş birden girdiğini, Fahrettin Altunun da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliği ile Manas Üniversitesinden de maaş aldığını öne sürmüştü. .

İddialar üzerine Altun Ailesi, Özgür Özelle mahkemelik olurken Fatmanur Altun, 2020 yılında pandemi döneminde THYdeki maaşı için Feragat ettim demişti. Ancak mahkemeye verilen yanıtla Altunun 2021 yılının başından itibaren maaşını almaya devam ettiği ortaya çıkmıştı.

Son güncelleme: 10:01 13.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı