• Turkhane Logo

THY iddiayı yalanladı: THY-Sendika protokolünü imzalamayan 24 kişi çıkarıldı

THY, 2 bin 500 kişinin işten çıkarıldığı iddiasını yalanlayarak, THY-Sendika protokolünü imzalamayan 24 kişi çıkarıldığını duyurdu.

14:56 02 Temmuz 2021 Cuma
THY iddiayı yalanladı: THY-Sendika protokolünü imzalamayan 24 kişi çıkarıldı
THY, 2 bin 500 kişinin işten çıkarıldığı iddiasını yalanlayarak, THY-Sendika protokolünü imzalamayan 24 kişi çıkarıldığını duyurdu.



Türkiye Hava Yolları’nın (THY) işten çıkarma yasağı ve Kısa Çalışma Ödeneği’nin sona ermesiyle birlikte 2 bin 500 kokpit ve kabin çalışanının işine son verdiği gündeme gelmişti. Ancak şirket iddiaları yalanlayarak, THY-Sendika protokolünü imzalamayan 24 kişinin işten çıkarıldığını açıkladı.

THY, maaş indirimini kabul etmeyince ücretsiz izne gönderdiği pilotların iş akitlerini de feshetmeye başlamış, koronavirüs döneminde maaşlarda yüzde 50’ye varan oranda indirime gitmişti. Yabancı pilotlar ise ücretsiz izne çıkarılmıştı.

  YALAN: İşten çıkarma yasağının sona ermesiyle sadece THY de 2 bin 500 kokpit ve kabin çalışanının iş akdine son verildi.

Göz bebeğimiz THY ile ilgili bazı sosyal medya hesaplarında verilen/dağıtımı yapılan yukarıdaki İşten çıkarma mesajı YALANDIR, YALANDIR, YALANDIR. — Bilal EKŞİ (@BilalEksiTHY) July 2, 2021
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Göz bebeğimiz THY ile ilgili bazı sosyal medya hesaplarında verilen/dağıtımı yapılan yukarıdaki ‘İşten çıkarma’ mesajı YALANDIR, YALANDIR, YALANDIR” diye yazdı.
  Pandemi sürecinde hem şirketimizi hem de çalışma arkadaşlarımızın istihdamını korumak amacıyla Türk Hava Yolları A.O. ve yetkili sendika arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu protokolü kabul etmeyen 24 çalışanın iş akdi 1 Temmuz itibarıyla sonlandırılmıştır. — Yahya ÜSTÜN (@yhyustun) July 1, 2021
Thy Basın Müşaviri Yahya Üstün de kişisel sosyal medya hesabından 24 çalışanın iş akdinin dün itibariyle sonlandırıldığını duyurarak, “Pandemi sürecinde hem şirketimizi hem de çalışma arkadaşlarımızın istihdamını korumak amacıyla Türk Hava Yolları A.O. ve yetkili sendika arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu protokolü kabul etmeyen 24 çalışanın iş akdi 1 Temmuz itibarıyla sonlandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 14:56 02.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı