• Turkhane Logo

THY çalışanı video çekip canına kıydı; liyakatsizlik ve adam kayırmacılığı tek tek anlattı

Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’te uzun yıllardır görev yapan Ömer Koray Özbay, geride bir veda videosu bırakarak intihar etti.

15:25 06 Haziran 2023 Salı
THY çalışanı video çekip canına kıydı; liyakatsizlik ve adam kayırmacılığı tek tek anlattı
Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’te uzun yıllardır görev yapan Ömer Koray Özbay, geride bir veda videosu bırakarak intihar etti.





Kurumdaki ‘adam kayırmacılık ve liyakatsizlğe’ dikkat çeken Özbay, THY’de yetkili Serkan Gündüz’ün kendisine yönelik sistematik baskı uyguladığını ve dayanacak gücü kalmadığını anlattı. Özbay, videonun sonunda, “Serkan Gündüz, kuzeni Burhan Bayhan lise mezunu olmasına rağmen Osaka istasyonu için işe aldırdı. O dönemde Osaka istasyonu daha açılmamıştı bile! Burhan Bayhan, Tokyo’da öylesine vakit geçiriyor ve maaş alıyordu. Çok büyük kandırıldım. Serkan Gündüz, ‘Şikayet etsen de hiç bir şey yapamazsın’ diyordu; doğruymuş. Bu kadar liyakatsizliğe ve bu kadar adaletsizliğe dayanamıyorum. Umarım mutlusundur Serkan Gündüz, benim canımı alan kişi sensin. Ben pek adaletin sağlanacağını sanmıyorum. Elveda…” dedi.



Türk Hava Yolları’nın (THY) yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’te (TGS) uzun yıllar görev yapan Ömer Koray Özbay, yaşamına son verdi. TGS İstanbul istasyonunda uzun yıllar çalıştıktan sonra kariyerinde yeni bir sayfa açmak için Japonya’ya gittiğini, ancak THY’de yetkili Serkan Gündüz’ün baskılarının dayanılmaz olduğunu belirterek intihar etti.



İntiharı öncesinde çektiği bir videoyu ve 4 sayfalık yazılı notu sosyal medya hesabından paylaşan Özbay’dan daha sonra haber alınamadı. Arkadaşları saatler sonra, Özbay’ın ölüm haberini aldıklarını aktardı.



Ömer Koray Özbay, paylaştığı video ve notta şunları kaydetti:



Uzun yıllar İstanbul TGS’de çalıştım. Başarılıydım. Arkadaşlarım tarafından seviliyordum. En son koordinasyon birimindeydim. Herşey güzel gidiyordu. Daha sonra Alican Gürsoylar ve Burhan Bayhan beni aradı. Alican Gürsoylar, TOKİ İstasyon Müdürü Serkan Gündüz’ün yeğeniymiş, sonradan öğrendim. Japonya’da çalışmamı istediler. ‘Başarılı olduğumu’ söylediler. Oradaki personeli eğitmem gerektiğini söylediler. Orada bana ihtiyaç olduğunu anlattılar.



Serkan Gündüz, uçak biletime kadar aldı. Gittim. 1 yıl boyunca orada görev aldım. Hiç bir sorun olmadı. Gidince öğrendim ki esas problem şu; ben gelmeden önce 2018 yılında icra etmesi gereken bir seferde Burhan Bayhan, Alican Gürsoylar manuel balans çizememiş.



Bunlar gerekli sürede balansı çizemedikleri için sefer yapılamamış. Yeni ekip ayarlanması lazım, yolculara otel ayarlarması lazım vs. Çok büyük bir zarar. Normalde bunu yayan kişinin işten atılması lazım. Tabi ki Serkan Gündüz bunu örtbas ediyor. Ben bunları geldikten sonra öğrendim.



Serkan Gündüz, kuzeni Burhan Bayhan lise mezunu olmasına rağmen Osaka istasyonu için işe aldırdı. O dönemde Osaka istasyonu daha açılmamıştı bile! Burhan Bayhan, Tokyo’da öylesine vakit geçiriyor ve maaş alıyordu.



Çok büyük kandırıldım. Serkan Gündüz, ‘Şikayet etsen de hiç bir şey yapamazsın’ diyordu; doğruymuş. Bu kadar liyakatsizliğe ve bu kadar adaletsizliğe dayanamıyorum. Umarım mutlusundur Serkan Gündüz, benim canımı alan kişi sensin. Ben pek adaletin sağlacağını sanmıyorum. Elveda… 



Serkan, kuzeni Alican ve arkadaşı Burhan için her şeyi yaptı. Beni sadece onların eksikliklerini kapatmak için kullandı. Onlara her şeyi öğrettim, her şeyi yapmalarını sağladım. Fakat sonunda tehdit edildim ve işsiz kaldım. Her adımda kendim, biraz daha kendim olmaktan çıktım. Bir sürü pis iş yapmak zorunda kaldım.



Her şeye rağmen engelleri aştım, ancak Serkan’ın varlığı ve gücü karşısında sonunda çaresiz hissettim. Hep engel oldu çünkü. Neyi denesem tehdit etti. Başka bir yola girmeme bile engel oldu. Bu süre zarfında, sevdiğim insanları göremediğim için, içimde büyük bir özlem birikti.



Kendimi bir araç gibi kullanılmış hissediyorum. Tüm çabalarıma rağmen, başarısızlıkla karşılaştım artık yıkıldım. Artık içimde hiçbir umut ışığı kalmadı. Bu ağır yük altında, duygusal olarak tamamen tükenmiş durumdayım. Kendi iç dünyamda yalnızca boşluk hissediyorum. Hiçbir şansım kalmadı.



Para kazanmak için beden işi yapmaktan yoruldum, bu kadar emek verip onun yüzünden her şeye sıfırdan başlamaktan yoruldum. Elimden her şeyimi alıp bu insanların bir de sürekli beni aşağılamalarını kaldıramıyorum… Size olan sevgim ve hatıralarınızı her zaman kalbimde taşıyacağım. Beni affedin ve anlayışınız için teşekkür ederim. Lütfen, hayatta kalanlara destek olmaya devam edin ve onlara umut ışığı olun.



Son veda, içimdeki tüm duyguları kaybederek size veda ediyorum. Umarım bir gün bu dünya daha iyi bir yer olur. Umarım hayatınızda bulunan nüfuslu insanlara, güçlerini kullanıp kendilerini Tanrı sanmalarına engel olursunuz.



Bunun yolu korkmadan dik durmak ve kulluk etmemek. Ben elimden geleni yaptım. Şikâyet de ettim, ama maalesef herkes korkuyor ve kula kulluk ediyor. En azından savaşan insanlara destek olun… En azıdan…




THY personeli Ömer Koray Özbay durumu anlattı canına kıydı. Korkunç iddialar. Lütfen konu adli makamlarca dikkatli şekilde araştırılsın. pic.twitter.com/Vcw2IeKnnE— Ali KIDIK (@alikdk) June 6, 2023

Son güncelleme: 15:25 06.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı