• Turkhane Logo

Thodex'in finans sorumlusu: Nişanlımın 50 bin lirası gitti, biz de mağduruz!

Thodex'in finans sorumlusu Rana Azap serbest bırakıldı. Azap, nişanlısının düğün için biriktirdiği 50 bin TL'yi bu sisteme yatırdığını, parayı geri çekemedikleri için de mağdur olduklarını öne sürdü.

18:13 19 Mayıs 2021 Çarşamba
Thodex'in finans sorumlusu: Nişanlımın 50 bin lirası gitti, biz de mağduruz!
Thodex'in finans sorumlusu Rana Azap serbest bırakıldı. Azap, nişanlısının düğün için biriktirdiği 50 bin TL'yi bu sisteme yatırdığını, parayı geri çekemedikleri için de mağdur olduklarını öne sürdü.


400 bine yakın kişiyi dolandırıp Arnavutluka kaçan Faruk Fatih Özerin kurduğu kripto para borsası Thodex soruşturmasında tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen şirketin finanstan sorumlu çalışanı Rana Azap (27), yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartaldaki Anadolu Adalet Sarayına getirilen şüpheli Rana Azap, burada savcılığa ifade verdi. Savcılık şüpheli Azapı Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. 


YURTDIŞI YASAĞIYLA SERBEST BIRAKILDI

Anadolu Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli şüphe oluşmuşsa da suç vasfının ve delil durumunun şüpheli lehine değişme ihtimalini göz önüne alarak tutuklama talebinin reddine karar verdi. Hakimlik, şüpheli Rana Azapın yurt dışına çıkmamak ve imza şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verdi.

FARUK BEY BANA HER ŞEY DÜZELECEK DEDİ

Rana Azapın hakimlik sorgusu da ortaya çıktı. Karantina süresi bittikten sonra savcılığa geldiğini öne süren Azap, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti. Azap sorgusunda Faruk Bey bana ortak gruptan Her şey düzelecek dedi. Haberlerde yurt dışına çıktığı söylentilerinden sonra gruptaki herkesle bir açıklama yapması için baskı yaptık. Bu baskı sonunca web sitesindeki yazısını bizimle paylaştı dedi. 

50 BİN LİRA HESAP HAREKETİ NİŞANLIMLA İLGİLİ

Genel olarak kripto para ile ilgili teknik bilgisi olmadığını savunan Azap, Dogecoin isimli coinin fiyatının diğer borsalardan daha uygun olduğunu, buna kendisinin müdahale etme gibi bir durumu bulunmadığını ileri sürdü. Kendisine müşterilerin arz ve talep durumuna göre fiyat belirlenmesinin söylendiğini belirten Azap Belirtilen suçlarla ilgili herhangi bir bağım yoktur. Ben karantinadaydım, karantina sürem bittikten sonra hakkımda çıkan haberlerden dolayı savcılığa geldim. Tarafıma yüklenen suçlarla alakam yoktur. Benim hesap hareketim olmamıştır, 50 bin lira hesap hareketi nişanlımla ilgilidir. Nişanlım düğün için biriktirdiği 50 bin TLyi kendisi dogecoin almak istemesi nedeniyle benim hesabıma yolladı. Zaten ben de sistemden 50 bin lirayı çekemedim. Bunu şirkete ilettim. Ben cumartesi gününden itibaren paramı ne zaman çekebileceğimi sordum, bana Sistemde sıkıntı var, düzelecek dediler. Birçok insan gibi biz de mağdur olduk dediği öğrenildi. 

MUHASEBE PERSONELİ OLARAK İŞE ALINDIM

Onur Can Gündüze, Serap Özere durumu mesaj attığını kaydeden Azap, Ben şirkette muhasebe personeli olarak işe alındım. Personellerin yemek kart yüklemelerini, personellerin emeklilik işlemlerini, faturaların toplanmasını yapıp ay sonunda mali müşavire veriyordum. Hesap hareketlerimde inceleme yapılabilir. Muhasebeci olmama rağmen şirket yetkilileri bana erişim yetkisi vermediler. Bu nedenle hesapların kontrolü bende değildi. Ben Serap Hanımla çalışıyordum, muhasebe departmanında 5 kişiydik ifadelerini kullandı. 

SIK SIK ODAYA KAPANIP TOPLANTI YAPIYORLARDI

Azap, şirket kurulduğundan beri Özer kardeşlerin sık sık durumun kötü olduğunu söylediklerini ancak, yine de ünlülerle reklam yaparak müşteri çekmeleri gerektiğini anlattıklarını bildirdi. Özer kardeşlerin diğer borsaların hacimlerinin büyük olmasından şikayet edip, kendilerinin de hacmi yükseltmeleri gerektiğini söylediklerini ifade eden Azap, ağabey Güven Özer, kız kardeş Serap Özer ve patron Faruk Fatih Özer’in sık sık odaya kapanarak, toplantı yaptığını anlattı.  

Rana Azap, paranın yurt dışına mı, yoksa Türkiye içerisinde bir yere mi kaçırıldığını bilmediğini öne sürerek, üzerine atılı olan suçlamayı kabul etmediğini belirtti. 

Son güncelleme: 18:13 19.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı