• Turkhane Logo

THK'den Bakan Pakdemirli'ye yalanlama: İstesinler bedava uçalım

Üst düzey bir THK yetkilisi son dönemdeki tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

10:23 22 Ağustos 2019 Perşembe
THK'den Bakan Pakdemirli'ye yalanlama: İstesinler bedava uçalım
Üst düzey bir THK yetkilisi son dönemdeki tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirlinin Türk Hava Kurumuna (THK) ait yangın söndürme uçaklarıyla ilgili olarak Bu uçaklar eski, bozuk, yağ kaçırıyor demesi üzerine konuşan bir THK yetkilisi, Yangın söndürme uçaklarımız ne bozuk, ne eski, ne de yağ kaçırıyor. Çağırsınlar, motor çalıştıralım dedi.
Halen başkanlığını emekli Hava Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlunun yaptığı Türk Hava Kurumunun elinde 9 adet yangın söndürme uçağı bulunuyor. Bunlardan 5i uçuşa hazır olarak bekliyor.
Emin Özgönülün Sözcüde yer alan haberine göre, üst düzey bir THK yetkilisi son dönemdeki tartışmalarla ilgili şunları söyledi:
YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİ
Orman bürokrasisi Sayın Bakanı yanlış yönlendiriyor. THKdaki uçaklardan 5i faal, 4ü Ankarada, biri İzmir Adnan Menderes Havalimanında yangınlara müdahale edecek biçimde bekliyor. Ne yağ kaçırıyor, ne eski, ne de bozuk. Hepsinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden onaylı uçuşa elverişli olduğuna dair sertifikası var. Bakımları yeni yapıldı, belgeleri alındı. Gelin desinler, motor çalıştırır gideriz.
İÇİMİZ YANIYOR
Karabağlardaki yangın başladığında Adnan Menderes Havalimanında bulunan uçağımızın park yerinden alevler gözüküyordu. Biz müdahale edemedik, içimiz yandı. Bu uçaklar bu milletin katkılarıyla, bağışladığı kurban derileriyle alındı. Yanan bizim ormanımız, uçaklar da bizim milli servetimiz.
PARA İSTEMİYORUZ
Biz bugüne kadar kimseyle para muhabbeti yapmadık. Beş uçağımız hazır, ‘Gelin desinler hemen hareket edip müdahale edelim. İhaleyi, parayı düşünmüyoruz. Burası bir şirket değil. Biz siyasetin dışındayız. Uçaklardan 4ü 1980 model, diğerleri 1970 model. Havacılıkta eski uçak yoktur bakımsız uçak vardır.
DÜNYA KULLANIYOR
Bizim yangın söndürme uçaklarımız Kanada yapımı CL-215 modeli. Bütün dünya bu yangın söndürme uçaklarını kullanıyor. Tüm dünyada 124 adet var ve büyük bölümü de 1970-80lerde üretilen ancak bakımları eksiksiz yapıldığı için faal olarak kullanılan uçaklar. Bir problemi olsa Sivil Havacılık onay vermez. Biz bu uçaklarımızı yakında Teknofest fuarlarına götüreceğiz. Bozuk olan uçakla festivale katılır mıyız?
YUNANİSTANA GİTTİK
Biz geçen sene bu uçaklarla Yunanistandaki yangına müdahale ettik ve o yangını bizim uçaklarımız söndürdü. Yangına müdahale eden kiralık helikopterlere bakın.  Kazakistandan şuradan buradan toparlanmış, onaydan da geçmemiş.

Son güncelleme: 10:23 22.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı