• Turkhane Logo

THK’de kayyım dönemi süresiz uzatıldı

Türk Hava Kurumu’nda kayyum dönemi süresiz uzatıldı.

10:00 21 Şubat 2024 Çarşamba
THK’de kayyım dönemi süresiz uzatıldı
Türk Hava Kurumu’nda kayyum dönemi süresiz uzatıldı.





Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu (THK) yaklaşık 4,5 yıldır kayyım heyeti tarafından yönetiliyor. 2019’da kuruma atanan heyetin üyeleri değişse de kurum ısrarla genel kurula götürülmüyor.



Kuruma kayyım atayan Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, 13 Mart 2023 tarihinde kayyum dönemini ‘sonlandırmaya’ karar vermişti. Ardından 18 Kasım 2023’te genel kurul düzenleneceği açıklanmıştı. Mahkemeye başvuran Kayyım Heyeti, “Kayyım dönemindeki kazanımların heba olacağını” iddia ederek genel kurulu ertelemesini talep etti. Mahkeme ise kayyımın talebini kabul ederek “THK Büyük Genel Kurulu’nun 6 ayı geçmemek şartı” ile ertelenmesine karar vermişti.



SÜRESİZ ERTELENDİ



Şimdi ise Kayyım Heyeti 6 Şubat’ta yeniden mahkeme başvurarak genel kurul sürecinin 2 yıl uzatılmasını istedi. Mahkeme 16 Şubat’ta bir süre belirlemede, genel kurul sürecini ertelendi. Ancak THK’de yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı.



THK Tüzüğü’nde yer almadığı halde Genel Başkan Vekili ve Genel Başkan Yardımcısı unvanları oluşturuldu. Genel Başkan Vekili olarak aynı zamanda Kayyım Heyeti’nde yer alan Mustafa Cihad Feslihan atandı. Ayrıca Cihannüma Derneği’nin yöneticileri olan İbrahim Taşdemir ile Abdullah Şengönül de THK Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.



Yozgat İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Nurdoğan ise THK Yönetim Hizmetleri Başkanı yapıldı.



Kayyumın oluşturduğu yeni makamlara atanan yöneticilere ne kadar maaş verildiği veya makam aracı verilip verilmediği gibi detaylar ise bilinmiyor.



AKP’Lİ KAYYıM ATANMIŞTI



Öte yandan 2 Kasım’da THK Kayyum Heyeti Başkanlığı’na geçmişte Başbakanlık Müşavirliği, Yozgat Valiliği görevlerini yürüten ve şimdi de İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapan Kemal Yurtnaç atanmıştı.



Yurtnaç, 2015 yılında AKP’den Tokat milletvekili aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti. Ayrıca Yurtnaç sportif havacılık alanında ülkede uluslararası sertifika verebilen tek kurum olan THK’nin yetkilerini almak isteyen Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun (THSF) Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor.

Son güncelleme: 10:00 21.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı