• Turkhane Logo

The Times: Erdoğan'ın yardımlarıyla Putin asla yalnız kalmayacak

İngiliz gazetesi The Times'da yayımlanan makalede 'Erdoğan, Putin'e olan sevgisi nedeniyle NATO'ya ihanet ediyor' denildi.

13:22 26 Ekim 2022 Çarşamba
The Times: Erdoğan'ın yardımlarıyla Putin asla yalnız kalmayacak
İngiliz gazetesi The Times'da yayımlanan makalede 'Erdoğan, Putin'e olan sevgisi nedeniyle NATO'ya ihanet ediyor' denildi.

İsveç ve Finlandiyanın NATOya üyeliğini 28 ittifak üyesi ülke, parlamentolarında onayladı. Son olarak Macaristan Aralıka kadar onay sürecini başlatacağını duyurdu. Türkiyede henüz iki İskandinav ülkesinin NATOya üyeliğine ilişkin Meclis oylaması yapılmadı. Finlandiya heyeti dün Ankarada Türk yetkililerle görüşme yaparken İsveç Başbakanı Ulf Kristerssonun da önümüzdeki günlerde AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla bir araya gelmesi bekleniyor.

Batı medyasında Türkiyenin NATOnun genişlemesine engel olduğunu ileri süren değerlendirmeler yapılıyor.
İngiltere merkezli The Timesın dış politika yazarı Roger Boyes, son köşe yazısında Türkiyenin tutumuna değinerek “Erdoğan, Putine olan sevgisi nedeniyle NATOya ihanet ediyor” ifadelerini kullandı.
Sözcünün aktardığına göre Ukrayna ordusunun Batılı ülkelerin desteği ve silah yardımıyla Rusyayı küçük düşürecek güce eriştiğini ileri süren Boyes, bu koşullarda NATOnun genişleyerek ve bir arada durarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putini zayıflatabileceğini ama buna Türkiyenin engel olduğunu iddia etti.
Türkiyede İsveç ve Finlandiyanın NATO üyeliği için onay sürecinin başlamadığını kaydeden Boyes, Erdoğanın Putine “pervasız bir şekilde övgüler yağdırdığı”, bu yolla Batının savunma gücüne zarar verdiği yorumunu yaptı.
Türkiyenin Rusyaya yönelik yaptırımlara destek vermediğini hatırlatan yazar, Erdoğanın bu durumdan çıkar sağlamaya çalıştığını öne sürdü. Erdoğanın ne zaman ABDyi kızdırmak istese Rusyadan hava savunma sistemi aldığını kaydeden Boyes, “Sonuçta Erdoğanın yardımlarıyla Putin asla yalnız kalmayacak” ifadelerini kullandı.
Yazıda, Erdoğanın Türkiye’de artan enflasyon ve ekonomik kriz ortamında hazirandaki seçimleri kazanmak için Rusyanın yardımını istediği yorumuna da yer verildi. Yazıda Putinin Türkiyeyi Batı ittifakı için sürekli değişen ve güvenilmez bir müttefik haline getirmeye çalıştığı, Erdoğan iktidarda kaldığı sürece de bunu başaracağı savunuldu.

Son güncelleme: 13:22 26.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı