• Turkhane Logo

The Guardian, üniversite sınavında birinci olan Amity koleji öğrencilerini övdü

00:50 22 Aralık 2023 Cuma
The Guardian, üniversite sınavında birinci olan Amity koleji öğrencilerini övdü





The Guardian Gazetesi, Üniversite sınavında (HSC) üstün başarı sağlayarak, çifte birincilik çıkaran Amity Koleji’nin, performansına dikkat çekti. Eyalet Başbakanı Minns ve Federal Eğitim Bakanı Clare, yüksek eğitim kurumlarını ve öğrencileri tebrik ederken, Amity Koleji’nin üç öğrencisi NSW Başbakan Özel Ödülü’ne layık görülürken, iki öğrencisi de; ‘Türkçe ve Biyoloji dalında eyalet birincisi oldular.



Avustralya’da üniversite giriş puanlarının belirleyen sınav sonuçları açıklandı. NSW Eyaleti’nde, liseyi bitirip bir yüksek öğretim programına geçişi sağlayan HSC sınav sonuçları açıklandı. Buna göre; her yıl yeni bir başarıya imza atan Amity Eğitim Kurumları öğrencileri, önemli bir başarıya daha imza atarak, ‘Başbakanlık Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca, Amity’nin her beş öğrencisinden biri, 90’ın üzerinde puan alırken, Talhah Raza üniversite sınavında en yüksek skor olan 99.95’lik ATAR puanıyla, 20 bin öğrenci arasında Biyoloji dalında, Kerime Yazıcı ise Türkçe’de eyalet birincileri oldular.



 BAŞBAKAN MINNS’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE:
Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından NSW Eyalet Başbakanı Chriss Minns ve Federal Eğitim Bakanı Jason Clare, yüksek performans gösteren eğitim kurumlarını, öğrenci ve velileri ayrı ayrı tebrik etti. Başbakan Chriss Minns, sonuçların açıklanmasının öğrenciler açısından haytalarında önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Minns “Bugünkü sonuçlar istediğiniz gibi olmasa da, bunun yolculuğunuzda sadece bir adım ve başarıya giden birçok yol olduğunu unutmayın” dedi. Eğitim Bakanı Jason Clare ise, istedikleri puanı alamayan öğrencilere hitap ederek, bunun dünyanın sonu olmadığını söyledi. Başarılı öğrencilere ise; üniversiteye girdikten sonra ders değiştirebileceklerini ve hayatta farklı şeyler yapmaya karar verebileceklerini hatırlattı.




Başbakan Minns ve Federal Eğitim Bakanı Clare, yüksek eğitim kurumlarını ve öğrencileri tebrik ederken, Amity Koleji’nin üç öğrencisi; ‘Başbakan özel ödülü’ne layık görüldü.



THE GUARDIAN, AMITY’NİN BAŞARISINI DİKKAT ÇEKTİ:
The Guardian Gazetesi, Üniversiteye giriş sınavında adeta tulum çıkararak üstün başarı sağlayarak, Biyoloji ve Türkçe dallarında birincilik çıkaran Amity Koleji’nin, eyalet çapındaki başarısını ve okullar arasındaki performansa dikkat çekti. Okulun başarısını takdir eden gazete, Amity Koleji’nin, Üniversite Kabul Merkezi (UAC)’nin belirlediği ‘en iyi performans gösteren okullar’ listesine girdiğinin altını çizdi.




EYALET BİRİNCİLİĞİNİ ÇIKARARAK, BAŞARISINI TAÇLANDIRDI:
Amity’li öğrenci ve velilerin heyecanlı bekleyişi büyük sevince dönüştü. Bu sene mezun öğrencilerden 31’i, Avustralya Yükseköğretim Giriş Puanı (ATAR) sınavında 90’ın üzerinde puan alarak, okulun eğitim başarısını taçlandırdı. Buna göre; Kolejin, her beş öğrencisinden biri 90’ın üzerinde puan alırken, Talhah Raza üniversite sınavında en yüksek skor olan 99.95’lik ATAR puanıyla, 20 bin öğrenci arasında Biyoloji dalında, Kerime Yazıcı ise Türkçe’de eyalet birincisi olurken, Murat Yılmaz ise 3’üncü oldu. Bu arada kız lisesini birincilikle bitiren Hanne Kocadağ da 99.25’lik ATAR elde ederek, önemli bir başarıya imza atarken, onu yakından takip eden Tahir Rana ve Soha Fayaz da ‘Başbakanlık özel ödülüne” layık görüldüler.




KOCA: ELDE EDİLEN BAŞARILAR, VERİLEN ÇABANIN SONUCU:
2023 HSC’de elde edilen başarının gurur verici olduğunu belirten Amity Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Koca, öğrenci, öğretmen ve velileri tebrik etti. Genel Müdür Koca; “Bu sonuçlar, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin, kararlı çabasının bir yansımasıdır. Bu aynı zamanda, öğretmenlerimizin özverisi, öğrencilerimizi dinamik ve zorlu bir geleceğe hazırlama misyonumuzun temelini oluşturuyor.” dedi.




BU YIL KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI:
Öte yandan bu yıl ATAR puanının ortalama olarak 71,05 olurken, 2022’ye göre biraz düşüşün yaşandığı kaydedilirken, kız öğrencilerin ise; genel olarak erkek öğrencilere oranla daha yüksek başarı sergilediği belirtildi. Buna göre; eyalet çapında bu yıl mezun olan 67 bin 234 öğrenciden 55 bin 523’ü, ATAR (Avustralya Yüksek Öğrenim Kabul) bariyerini geçti. Üniversite kabul merkezi (UAC) sonuçları web sitesinde online olarak yayınladı. Öğrencilerin yaklaşık %17,5’i 90 veya üzeri ATAR puanı alırken, %35’i en az %80, yarısından biraz fazlası ise en az %70 Atar puanı aldığı açıkladı.Zafer POLAT-ZAMAN-Avustralya

Son güncelleme: 00:50 22.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı