• Turkhane Logo

The Economist'ten çok sert Erdoğan kapağı: 'Türkiye'nin eli kulağında diktatörlüğü'

The Economist dergisi 'Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir' başlıklı haberiyle AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kapağına taşıdı.

00:05 20 Ocak 2023 Cuma
The Economist'ten çok sert Erdoğan kapağı: 'Türkiye'nin eli kulağında diktatörlüğü'
The Economist dergisi 'Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir' başlıklı haberiyle AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kapağına taşıdı.

İngilterede yayımlanan haftalık The Economist dergisi kapağına Türkiyedeki seçimleri ve AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı taşıdı.

Derginin kapağında Türkiyenin eli kulağında diktatörlüğü - Erdoğan imparatorluğu üzerine özel haber ifadesi yer aldı. 
Kapak görselinde de Türk bayrağındaki hilalle Erdoğanın profili üst üste bindirildi.
Dergi Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir başlıklı haberinde Erdoğanın tarihini 14 Mayıs olarak duyurduğu cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerine dışarıdan bakanların dikkat kesilmesi gerektiğini öne sürdü.
Türkiyenin giderek istikrarsızlaşan cumhurbaşkanının yönetimi altında felaketin eşiğinde olduğu ifadelerine yer verilen haberde Seçimler yaklaşırken Erdoğanın tutumu bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam anlamıyla bir diktatörlüğe sürükleyebilir denildi.
FAHRETTİN ALTUNDAN TEPKİDergiye ilk tepki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altundan geldi.
Altun İngilizce olarak yaptığı paylaşımlarında Çirkin manşetler ve kışkırtıcı görseller, sözde dergilerini satmalarına yardımcı olabilir, bu yüzden dahiyane pazarlama teknikleri için onları tebrik ediyoruz! Ancak izleyicilere bunun ucuz propaganda ve dezenformasyona dayalı sansasyonel bir gazetecilik olduğunu hatırlatmalıyız ifadelerine yer verdi.
Derginin editör ve yazarlarını sözde diye niteleyen Altun, 2016daki darbe girişiminde Türk halkının demokrasi mücadelesi verdiğini, bunu The Economistin görmezden geldiğini savundu ve bu durumun sözkonusu derginin Erdoğana karşı açıklanamayan ve süregelen nefretinden kaynaklandığını ileri sürdü.
Altun Türk halkının Erdoğana nasıl ve neden güvendiğini araştırma zahmetine katlanamıyorsanız, kim sizi ciddiye alsın ki? ifadelerini kullandı.


Son güncelleme: 00:05 20.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı