• Turkhane Logo

TGS: Paralı troller gazetecileri hedef gösteriyor

Türkiye Gazeteciler Sendikası, deprem bölgesinde görev yapan gazetecilerin hedef gösterildiğini ve saldırıya uğradığını açıkladı.

20:00 13 Şubat 2023 Pazartesi
TGS: Paralı troller gazetecileri hedef gösteriyor
Türkiye Gazeteciler Sendikası, deprem bölgesinde görev yapan gazetecilerin hedef gösterildiğini ve saldırıya uğradığını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, bölgede görev yapan gazetecilerin “tehdit edildiğini” ve “saldırıya uğradığını” duyurdu.



TGS’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede görev yapan gazetecilerin tehdit edildiğini belirtildi. Sendikanın, depremzede bir babanın enkaz altındaki kızının elini tuttuğu anlara ait fotoğrafının da yer aldığı paylaşımı şu şekilde:



“İktidar paralı trolleri aracılığıyla gazetecileri tehdit ediyor, hedef gösteriyor. Sahada işini lâyıkıyla yapmaya çalışan meslektaşlarımız saldırıya uğruyor. Gerçeği gizlemek, algı yaratmak, propaganda yapmakla uğraşacağınıza lütfen yaraları sarmaya mesai harcayın. İhtiyaç bu!”



Öte yandan Journo (yeni nesil medya ve gazetecilik sitesi) depremde hayatını kaybeden gazetecilerin sayısının 17’ye ulaştığını duyurdu ve ekledi: “Nitelikli habercilik ve fikri takip, kaybettiğimiz meslektaşlarımıza da borcumuz.”



DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİLERIN SAYISI 9’A ULAŞTI



Öte yandan Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda binlerce insanımız hayatını kaybetti ve yaralandı. Onlardan bazıları ise basın emekçileriydi. En az dokuz gazeteci depremde veya depremin etkisiyle hayata veda etti. Bazıları eşleri ve çocuklarıyla birlikte enkaz altında kaldı.



Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği afet bölgesinde halen çok sayıda haberci zor şartlarda fedakârca görev yapmayı ve kamuoyunu aydınlatmayı sürdürüyor. Bir yandan da meslektaşlarının ölüm haberlerini vermek zorunda kalıyorlar. İşte deprem bölgesinde ölen gazeteciler:



Burak Milli  Anadolu Ajansı’nın (AA) Hatay muhabiriydi. (İskenderun)



Gökhan Aklan  İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) Hatay muhabiriydi. (Antakya)



İzzet Nazlı  Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) Hatay muhabiriydi. (Antakya)



Ayşe Figen Arlı  İskenderun Ses gazetesinin imtiyaz sahibiydi.



Aziz Çevik  Maraş Manşet gazetesinin muhabiriydi.



Yunus Emre Doğan  Adıyaman’da uzun yıllardır yerel basında görev yapıyordu.



İskender Korkut  Adıyaman Mercan TV programcısıydı, memleketi Malatya’da yaşama gözlerini yumdu.



Burak Alkuş  Adıyaman Ses Haber’in imtiyaz sahibi ve Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti’nin eski sekreteriydi.



Kemal Öner  Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Adıyaman temsilcisiydi.



Son güncelleme: 20:00 13.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı