• Turkhane Logo

Tetikçi Suriye'ye mi kaçtı?

Sinan Ateş suikastının firari şüphelilerinde Eray Özyağcı ile Doğukan Çep'in Suriye'de Türkmen Dağı bölgesine kaçtıkları ihtimali üzerinde duruluyor.

21:08 04 Ocak 2023 Çarşamba
Tetikçi Suriye'ye mi kaçtı?
Sinan Ateş suikastının firari şüphelilerinde Eray Özyağcı ile Doğukan Çep'in Suriye'de Türkmen Dağı bölgesine kaçtıkları ihtimali üzerinde duruluyor.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateşin öldürülmesinin üzerinden beş gün geçti. Ancak cinayetin tetikçisi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ile planlamasında rol almakla suçlanan Dodo lakaplı Doğukan Çep halen yakalanamadı. 

DW Türkçeden Alican Uludağın haberine göre soruşturma, tetikçi ve onunla bağlantılı Doğukan Çepin yakalanmaması nedeniyle diğer bağlantılara ulaşma noktasında tıkandı. Savcılık, cinayetteki MHP bağlantılı diğer kişilerin durumunu ise soruşturmadaki ilk aşamanın tamamlanması sonrasına bıraktı. 
Soruşturma kapsamında şimdiye kadar 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ankara Adliyesine dün çıkarılan şüphelilerden üçü, tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklandı. Cinayet sırasında tetikçi Eray Özyağcının kullandığı motosikleti kullanan Vedat Balkaya da tutuklanan isimlerden biri oldu. Balkayanın cinayetten bir gün önce İstanbuldan motosiklet ile Ankaraya geldiği, olay yerinde tetikçi ile keşif yaptığı iddia edildi. 

ARACIN ARKASINA SAKLANIP ATEŞ ETTİOlayın ardından kaçarken Kocaeli Darıcada yakalanan Balkayanın ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek Eray Özyağcı bana bir husumetlim var, onun için Ankaraya gidelim dediği öğrenildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, tetikçi Eray Özyağcı, cinayet sırasında Balkayanın kullandığı motosikletten indikten sonra, Ateşin bürosunun karşısında park halinde duran bir aracın arkasına saklandı. Bir süre burada bekleyen Özyağcı, Sinan Ateşin çıktığını görünce aracın arkasından ateş etmeye başladı. Özyağcı, daha sonra kendisini bekleyen motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı. 
Cinayet öncesinde tetikçileri evinde saklayan Hakan Saraç ise Beni İstanbuldan bir arkadaşım aradı. İki arkadaş Ankaraya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin? dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok iddiasında bulundu.
Diğer yandan şüphelilerin iz bırakmamak için olay sırasında içinde hat takılı olmayan telefon kullandığı ve yalnızca wife üzerinden irtibat kullandıkları belirlendi. 

Bugün ise arasında MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürkün bulunduğu 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. 
SURİYE TÜRKMEN DAĞINDA MI SAKLANIYORLAR?Cinayetin aranan iki firarisinin geçmişiyle ilgili de dikkat çekici bilgiler ortaya çıktı. Ertan Özyağcı ile Doğukan Çepin bir dönem Suriyede Türkmen Dağı olarak bilinen bölgeye gönüllü giderek burada rejim güçleri ile YPGye karşı savaştığı belirtiliyor. Bu isimlerin Türkmen Dağına milis olarak giden milliyetçi gruplar içerisinde olduğu ifade ediliyor.
Doğukan Çepin Gülsuyundaki Hasan Ferit Gedik cinayetinden aranırken hem Gürcistan hem de Suriyedeki Türkmen Dağı bölgesinde saklandığı başka bir iddia.
Firarda olan bu şüphelilerin şimdi de benzer şekilde Suriyeye kaçtıkları ihtimali üzerinde duruluyor. Bu nedenle bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin uyarıldığı öğrenildi. 

Son güncelleme: 21:08 04.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı