• Turkhane Logo

Tespihle şifa dağıttığını iddia eden cami imamına cinsel istismar suçlaması

15:25 09 Temmuz 2023 Pazar
Tespihle şifa dağıttığını iddia eden cami imamına cinsel istismar suçlaması





Kayseri’nin Develi ilçesinde “cin çıkarma” bahanesiyle onlarca kadın ve çocuğa istismarda bulunmaktan suçlanan Sivas-i Hatun Camii imamı Orhan Köşker’in yargılanmasına 18 Temmuz’da devam edecek. Köşker’in, camiinin restorasyonu sırasında bulunan bin 111 taneli tespihle, camii cemaatine “şifa” dağıttığı iddiası iktidar medyasına da haber olduğu ortaya çıktı.



Birgün’den Zuhal Çiloğlan’ın haberine göre, Kayseri’nin Develi ilçesindeki Güneyyukarı Mahallesi’ndeki Sivas-i Hatun Camii’nin imamı Orhan Köşker, “cin çıkarma” bahanesiyle onlarca kadın ve çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Cinsel istismara uğrayan çocukların ebeveynleri, imamın yakınları tarafından şikâyetten vazgeçmeleri için baskı gördüklerini söyledi.



PARA TEKLİF EDİLDİ



İmam Köşker’in taciz ettiği ileri sürülen çocuklardan birinin dedesi yaşananları BirGün’e anlattı. Köşker’e günde ortalama 40-50 kişinin “şifa bulmak” için başvurduğunu anlatan dede, torunundan yaşananları öğrendikten sonra suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Dede, İmam Köşker’in kendisine başvuranları “Sana cin musallat olmuş” diyerek sözde “tedavi” ettiğini aktardı.



Köşker’in kendisine gelen kadın ve çocukları korkuttuğunu ve istismar ettiğini anlatan dede, suç duyurusunda bulunduktan sonra tanımadığı iki kişinin şikâyetini geri alması için para teklif ettiğini söyledi. Ayrıca İmam Köşker’in ailesinin de evlerine gelerek “Şikâyetten vazgeçin” diyerek ısrarcı olduklarını anlattı.



18 KİŞİ ŞİKÂYET ETTİ



Çok sayıda kişinin mağdur durumda olduğunu bildiklerini söyleyen dede, sadece 18 kişinin şikâyetçi olmayı kabul ettiğini söyledi.



Şikâyetler üzerine yaklaşık dört ay önce tutuklanan İmam Köşker’in yargılanmasına 18 Temmuz Salı günü devam edilecek.



Köşker’in, camiinin restorasyonu sırasında bulunan bin 111 taneli tespihle, camii cemaatine “şifa” dağıttığı iddiası, iktidara yakın yayın organlarında da haber oldu. Haberlerde, İmam Köşker’in, özel günlerde ve sıkıntılı zamanlarda çekilen tespihin, camii cemaatinin boynuna asılarak “rahmete vesile” olduğu iddialarına yer verildi.

Son güncelleme: 15:25 09.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı