• Turkhane Logo

Terörle mücadele eden askerler disiplin soruşturmasına kamyonet kasasında gönderildi

20:25 07 Nisan 2024 Pazar
Terörle mücadele eden askerler disiplin soruşturmasına kamyonet kasasında gönderildi





CHP İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hani 3. Jandarma Komando Taburu’nda görev yapan beş rütbeli askerin bir disiplin soruşturmasına kamyon kasasında götürüldüğü görüntüleri paylaştı. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan askerlerin taburdan zırhlı araç olmadan çıkış yapması tepkileri sebep oldu.



‘KAZA OLUR, PUSUYA DÜŞERLER’



Bakan, bölgenin ve aracın yarattığı tehlikeye dikkat çekerek, “Yer Hani-Lice arası. Bu çocuklar, bu vatan evlatları Allah muhafaza kaza olsa sağ çıksalar, sakat kalırlar. Ateş altında kalsalar, pusuya düşseler ki Hani-Lice arasındaki yol geçmişte en çok pusu atılan, en çok şehit verdiğimiz yollardan biri. Ellerinde ne silah ne de mühimmat var. ⁠Arac ın arkas ında ya da ön ünde z ırhl ı ara ç olmal ı g örd üğüm üz kadar ıyla arkas ında emniyet arac ı yok ön ünde var m ı onu da bilmiyoruz. Yani neresinden tutarsan ız elinizde kalacak bir rezillik” ifadelerini kullandı.



‘CAN GÜVENLİĞİMİZİ ALACAĞIMIZ HİÇBİR DURUM YOK’



Murat Bakan’ın paylaştığı videoda yaşanılanları anlatan uzman çavuş o anları cep telefonuyla kaydederek, şunları anlattı:



“5 Nisan 2024 Cuma günü sabah 09.00’da Hani 3. Jandarma Komando Taburu’ndan Isuzu marka araçla Alay Disiplin Kurulu’na gitmek üzere çıkış yaptık. Bize verdikleri araç bu şekilde. Hiçbir güvenlik önlemi, hiçbir emniyet kemeri, can güvenliğimizi alacağımız hiçbir durum yok. Ben Uzman Çavuş X.X, ben kendim de açıktayım zaten. Arkadaşım beni tanık yazdırdığı için, ben Alay Disiplin Kurulu’na gitmekteyim. İçerideki Başçavuş X.X.., Üsteğmen X.X’in şikayetlerimiz dolayı ettiğimiz için bize tahsis ettikleri araç bu. Normalde bizi Lice’ye götürürken zırhlı aracın içinde bile emniyet kemeri takmayı emreden personeller bizi bu araçla gönderiyorlar. Biz şu an terörle mücadele yapmış olduğumuz Hani Tabur’dan Lice Alay’a çıkmaktayız. Gitmiş olduğumuz araç da budur. Gerekli yetkililere bir şekilde bu videoyu ulaştıracağız.”




Kanunsuz suç ve ceza olmaz bu Ceza Hukukunda temel prensiptir ancak konu uzman çavuş olunca komutanları, Alay Disiplin Kurulu kararından önce cezalandırmak amacıyla bu araç ile intikal yaptırıyor.

Yer Hani – Lice arası bu çocuklar, bu vatan evlatları Allah muhafaza kaza olsa sağ… pic.twitter.com/8fMdO5xHcN— Murat BAKAN (@CHPMuratBakan) April 7, 2024

Son güncelleme: 20:25 07.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı