• Turkhane Logo

‘Terminatör’ Almanya’da gözaltına alındı; Arnold Schwarzenegger’e 35 bin euro ceza

20:50 18 Ocak 2024 Perşembe
‘Terminatör’ Almanya’da gözaltına alındı; Arnold Schwarzenegger’e 35 bin euro ceza





Dünyaca ünlü bilim kurgu serisi Terminatör’ün başrol oyuncusu Avusturyalı aktör Arnold Schwarzenegger, Münih Havalimanı’nda gözaltına alındı.



İthal, lüks satini havaalanında gümrükten geçirirken görevliler tarafından durdurulan ünlü oyuncu saatle ilgil mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle 35 bin euro ceza ödedi.



TMZ’ye konuşan kaynaklar, aktörün söz konusu lüks saat için üç saat alıkoyulduğunu söyledi. Schwarzenegger, kaydı bulunmayan saatiyle ilgili bu zamana dek kendisinden hiç beyan formu doldurmasının istenmediğini belirtti. Bir süre olanları anlamaya çalışan ünlü aktör, saatin vergi cezasını ödemeyi kabul etti.



35 BİN EURO CEZA



Alman Bild gazetesine konuşan Münih Merkez Gümrük Dairesi Sözcüsü, “Vergi kanununa göre cezai işlem başlattık. Saat ithal olduğu için beyan edilmesi gerekirdi” dedi. Vergi memurları saat için 26 bin euro değer biçti. Schwarzenegger’den 5 bin euro para cezası ve 4 bin euro vergi olmak üzere toplam 35 bin euro tahsil edildi.



Schwarzenegger faturayı kredi kartıyla ödemeye çalıştığında, yasa gereği toplam tutarın en az yarısının nakit olarak ödenmesi gerektiği ve bunun için de bir bankaya gitmesi gerektiği kendisine aktarıldı. Ödemeyi yaptıktan sonra ise Schwarzenegger serbest bırakıldı.

Son güncelleme: 20:50 18.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı