• Turkhane Logo

Tepkiler ses getirdi: İki aylık Beril annesiyle hapisten çıktı

İki aylık kızı olmasına rağmen dün akşam tutuklanıp Samsun T Tipi Cezaevine gönderilen Elif Karlıdağ, sosyal medyada oluşan tepkiler nedeniyle tahliye edildi.

09:35 09 Şubat 2022 Çarşamba
Tepkiler ses getirdi: İki aylık Beril annesiyle hapisten çıktı
İki aylık kızı olmasına rağmen dün akşam tutuklanıp Samsun T Tipi Cezaevine gönderilen Elif Karlıdağ, sosyal medyada oluşan tepkiler nedeniyle tahliye edildi.


Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası onaylandığı için dün akşam tutuklanıp Samsun T Tipi Cezaevine gönderilen ev hanımı Elif Karlıdağ ve iki aylık kızı Beril, sosyal medyada oluşan tepkiler nedeniyle bugün tahliye edildi.

Elif Karlıdağ’ın tutuklanmasının skandal olduğu söyleyen HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir savcının nasıl olur da yasayı çiğnediğini anlamadığını belirtti.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da “İyice çığırdan çıktınız” diye Twitter hesabından sert bir dille eleştiren Gergerlioğlu, bugün güzel haberi verdi.

“GÜNÜN EN MUTLU ANIYDI”

Yetkililerle görüştüğünü ifade eden Gergerlioğlu, “Yapılan yanlışlık kabul edildi. Anne ve bebek, ya bu gece ya da yarın sabah tahliye edilecek. 18 aylık olana kadar infaz ertelemesi var. Yasaların dikkatli bir şekilde tatbiki önemli!” dedi.

Akşam üzeri tahliye edilen Elif Karlıdağ ile telefonla görüşen Gergerlioğlu, “Az evvel Elif Karlıdağ ve eşi aradılar. Dün gece karantina koğuşundaydı anne ve bebeği, bugün özgür ve 2 çocuğuyla cezaevinden çıkmış, evlerindeydiler. 2 aylık bebekleri de çok tatlıydı. Günün en mutluluk veren anıydı benim için. Bebekli, çocuklu anne kalmasın şu cezaevlerinde.” ifadelerini kullandı.

Bold Medya’ya konuşan Elif Karlıdağ ise “Bir mucize olsun Allahım, diye dua ederken memur geldi ve haberi verdi. Bir mucize oldu gerçekten. Herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

EŞİNİN DOSYASI DA YARGITAY’DA

Bank Asya’da hesabı olduğu için ve Bylock kullandığı iddiasıyla ceza verilen Elif Karlıdağ’ın eşi, KHK’lı polis Gürkan Karlıdağ da aynı gerekçelerle 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Büyük oğlu Berkan 6 aylıkken bir yıl Gümüşhane E Tipi Cezaevinde kalan Gürkan Karlıdağ’ın dosyası da Yargıtay’da inceleme aşamasında bulunuyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün en son açıkladığı resmi rakama göre cezaevlerinde 0-6 yaş arasında 345 bebek ve çocuk anneleriyle birlikte hapis yatıyor. 5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanunu’na göre hamile kadınlar ile 18 aydan küçük bebeği olan kadınlar gözaltına alınamaz, tutuklanamaz. Ancak bu kanun Gülen Hareketi ve Kürt soruşturmaları kapsamında tutuklanan kadınlara uygulanmıyor.

Son güncelleme: 09:35 09.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı