• Turkhane Logo

Temurci, seçime kadar 'sevdiklerinin' seçim gecesi 'milletin' hukukunu koruyacakmış!

Eski AKP’li, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, 15 Temmuz’un aydınlatılmayı bekleyen konularından kayıp silahlar ile ilgili suskunluğunu, "Sevdiklerimi korumak için" diyerek gerekçelendirdi.

11:49 08 Temmuz 2022 Cuma
Temurci, seçime kadar 'sevdiklerinin' seçim gecesi 'milletin' hukukunu koruyacakmış!
Eski AKP’li, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, 15 Temmuz’un aydınlatılmayı bekleyen konularından kayıp silahlar ile ilgili suskunluğunu, "Sevdiklerimi korumak için" diyerek gerekçelendirdi.


Halk TV’de Şule Aydın’ın sunduğu Kayda Geçsin programına konuk olan Temurci, “15 Temmuz’da sokağa çıkın dediğim ve kanını döken insanların hukukunu korumak, sevdiklerimin hukukunu korumak, onları aç kurtların önüne atıp işini aşını kaybetmelerini engellemek için mecburen bu konuda susmak sorunda olduğumu söyledim.” dedi.

‘NE KADAR DAHA SUSACAKSINIZ?’


Sunucu Aydın’ın, Sedat Peker’in açıklamalarıyla bir kez daha gündeme gelen 15 Temmuz’un kayıp silahları ile ilgili, “Ne kadar daha bu konuda susacaksınız?” sözleri üzerine siyasi baskı gördükleri itirafında bulunan Temurci, “Bakın bugün il başkanları toplantımız vardı. Biliyorsunuz bir çok belediye artık kayyum tarafından yönetiliyor, kayyum valilerimiz var. Düşünün bir ülkenin valisi, kayyumu benim il başkanıma gidip, ‘Sen Gelecek Partilisin, senin burada bahçen var, çay bahçen var, iş yapacaksın, her türlü şeyini sağlamışsın ama ben bu izni sana vermiyorum’ diyebiliyor.” dedi. İl ve kayyım hakkında ayrıntı vermeyen Temurci, “Ben bu ili söyleyeyim, benim il başkanım yarın orada siyaset yapacak.” şeklinde konuştu.

‘SEÇİM GECESİ HER ŞEYİ ANLATACAĞIM’

Seçime üç dört ay kala şu anda sesi çıkmayan, hiç konuşmayan insanların “Yeter artık” diyerek AKP’den ayrılacağını kaydeden Temurci, kendisinin de seçim gecesi bildiği her şeyi anlatacağını söyledi.

‘BERAT ALBAYRAK HAKKIMDA ŞİKAYETTE BULUNDU’

Gazeteci Timur Soykan’ın, “Söylediğiniz iddia çok çok ciddi bir iddia. Zaten Sedat Peker söylediğinde bunun bir kısmını gördük. Tekrar izleyicilerimize hatırlatalım, olayın vahametini gösterebilmek açısından. Araba bagajında kalaşnikof silahlar kasalarla taşınıyor, buna tanık olmuş insanlar da var ve bunu AKP’nin gençlik kollarından bazı isimlerin yaptığı iddia ediliyor. Şimdi biz de bir seçime gidiyoruz. Ülkemizin nereye gideceğine, ülkemizin ikinci yüzyılının ne olacağına karar verebilecek bir seçime gidiyoruz. Çok gergin gidiyoruz. Gittikçe o iklimi de tırmandıran bir iktidarla karşı karşıyayız… Böylesi önemli bir bilgi, bunun daha yaygın olduğuna yönelik. Sadece Balat’ta Sedat Peker’in ifşa ettiği ile sınırlı olmayıp, sanırım onu söylüyorsunuz; daha yaygın olduğu, daha böyle silah olduğu, bu silahların AKP’nin gençlik kollarında gezdiği yönünde bilgiye sahip olsam insanın ülkemin geleceği için bu çok önemli konuda bu gerçeği deşifre etmek gerektiğini düşünürüm.” değerlendirmesi üzerine Temurci şunları söyledi:

“Selim Temurci sözü veriyorum. Ben Demirkilise’nin orada, Sedat Peker’in iddia ettiği üzere o silahların ilgili kişilere teslim edildiğine artık yüzde yüz inanıyorum. Dönemin AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak ben şu anda yargılanıyorum. Neden yargılanıyorum biliyor musunuz? Süleyman Soylu’nu o silahları verdiğine dair birtakım açıklamalar oldu. O dönem İstanbul’daki siyasi atmosferi bilen biri olarak Süleyman Soylu’nun boyunu aşar dedim bu. O dönem bazı isimler üzerine yoğunlaşılması gerektiğini söyledim, yargı bunu incelesin… Hakkımda şikâyette bulundu Berat Abayrak.

‘BİNALİ YILDIRIM ÇIKSIN BİR ŞEY DESİN’

Sözlerinden dolayı hakkında dava açıldığını belirten Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dönemin genel başkanı olarak Binali Yıldırım çıksın desin böyle bir şey yoktur. İki yargı olayı incelesin, ortaya koysun. Eğer böyle bir şey varsa benim gençlik kollarım üzerinden İstanbul’da bir siyaset planlayan sayın Berat Albayrak’ın bilgisi olmadan böyle bir şey gerçekleştirilemez dedim ve yaptığım bütün savunma hakkımda davaya dönüştü ve ben şu anda ekim ayında gideceğim bu dava ile ilgili hakimin karşısına çıkacağım.”

‘İNSANLARA NASIL ZULMETTİKLERİNİ GÖRÜYORUZ’

Eski AKP İstanbul İl Başkanı Temurci, “Böyle bir durumda biz ekranlarda kendini ifade edenler dahil kendimizi savunmaktan hukuk önünde aciz duruma düşürülmüşken işinin, aşının peşinde olan 15 Temmuz’da kan dökmüş insanları ben bu ekranlardan söylediğimde acaba onlara iyilik mi yapmışım, sonuçta ben bir insanım.” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bir vicdan taşıyorum ve bu vicdansızların ne yapabileceğini bu ülkede, kendisine de bu noktada teşekkür borçlu bütün Türkiye, çok üzülerek ifade ediyorum, Sedat Peker konuşmasaydı bu ülkede neler olup bittiğini bilmeyecektik. Düşünün kime teşekkür ediyoruz. Bu ülkede İçişleri Bakanlığının ismi geçen olaylarda İçişleri Bakanı bugün bu ülkede hiçbir açıklama yapmadan medyada konuşabiliyor, sayın Cumhurbaşkanımız 2023 hedeflerinden bahsedebiliyor. Onların yaşadığı ülke ile bizim yaşadığımız ülke çok farklı. Bizim yaşadığımız Türkiye’de hukuksuzlukları hissediyoruz. İnsanlara nasıl zulmettiklerini görüyoruz, bundan dolayı da sevdiklerimizi ve kanını dökmüş insanları korumak gibi bir sorumluluğumuz var. Türkiye’de hukuk işler hale geldiğinde o arkadaşlarımız çıkıp gereni söyleyecek. Bundan emin olabilirsiniz.”

‘PEKER’İ TAKİP ETMEYEN SİYASETÇİ YANLIŞ YAPAR’

Temurci, Sedat Peker’i takip etmeyen siyasetçi varsa yanlış yapıyor. Bırakın siyasetçileri, 84 milyon Sedat Peker’i takip ediyor. Sedat Peker söylediği her şeyi belgeleyen bir konumda duruyor.” dedi.

Son güncelleme: 11:49 08.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı