• Turkhane Logo

Temiz hava için penceredeki tel örgüleri aralayan tutuklulara dava

14:50 21 Haziran 2023 Çarşamba
Temiz hava için penceredeki tel örgüleri aralayan tutuklulara dava





Antalya Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde koğuş pencerelerinin üzerinde bulunan tel örgüleri içeriye hava girmesi için biraz aralayan tutuklular hakkında “kamu malına zarar vermek” suçlamasıyla dava açıldı.



Antalya Cezaevi’nde, içeriye temiz hava girişini sağlamak için koğuş pencerelerindeki tel örgüleri biraz aralayan 8 tutuklu hakkında hem idari hem de adli soruşturma açıldı.



Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre; Antalya Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde kalan E.N.K., H.E., H.O., M.O., M.E.T., M.D., T.B. ve Z.E. adlı tutuklular hakkında, 12 Aralık 2022’de koğuş penceresine takılan telleri tahrip ettikleri iddiasıyla “kamu malına zarar verme” suçlamasıyla hem idari hem de adli soruşturma açıldı.



Cezaevi idaresinin şikayetiyle 8 tutuklu hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kamu malına zarar verme” iddiasıyla iddianame hazırlandı. İddianame, Antalya 25’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuklular hakkında açılan davanın ilk duruşması 5 Nisan’da görüldü.



‘NEFES ALAMIYORDUK’



Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yapan tutuklulardan Z.E., üzerine atılı suçlamayı reddederek, “Pencereye takılan tellerden dolayı nefes alamıyorduk, bu nedenle telleri ayrıştırdım, sadece nefes almak içindi. O dönem A1 Blok 4. Koridor 21 numaralı odada kalıyordum, ben suçsuz olduğum için zarar ödemesi yapmak istemiyorum” dedi.



M.D. ise, “Amacım sadece olaya hava girmesini sağlamaktı, suçsuzum, bu nedenle zarar ödemesi yapmak istemiyorum. Hukuki sonuçları tarafıma anlatılan CMK’nun 231/5 maddesinin hakkımda uygulanmasına rıza göstermiyorum” diye savunma yaptı.



Diğer tutuklular ise Kürtçe anadilde savunma yapmak istedikleri için duruşmada ifadeleri alınmadı. Tutukluların bir sonraki duruşması 12 Temmuz’da görülecek.

Son güncelleme: 14:50 21.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı