• Turkhane Logo

Temel Karamollaoğlu: ‘İstanbul’da tekrar seçim zelzele anlamına gelir’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararına ihtimal vermediğini belirtirken, böyle bir karar verilirse bunun “zelzele oldu” anlamına geleceğini söyledi.

11:08 12 Nisan 2019 Cuma
Temel Karamollaoğlu: ‘İstanbul’da tekrar seçim zelzele anlamına gelir’
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararına ihtimal vermediğini belirtirken, böyle bir karar verilirse bunun “zelzele oldu” anlamına geleceğini söyledi.


Karamollaoğlu, “Benim kanaatim yüzde 99.9 seçimin yenileme kararı verilmez. Yüzbinde bir ihtimal belki olabilir, o zamanda “zelzele oldu” demektir. Bu, seçimin hiçbir kıymeti yok anlamına gelir. Çünkü bundan sonra iktidarı tatmin etmeyen bir seçim kabul görmeyecek demektir” dedi.

İKTİDAR MENSUPLARI KAÇACAK DELİK ARAR


Yeniden seçime gidilmesi durumunda partilerinin tutumunun şartlara bağlı olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Şartlar nasıl oluşur bilemem ama biz her şeye rağmen çözümün yine buradan geçeceğine inanıyoruz. Ancak böyle bir şey olursa Türkiye öyle bir noktaya gelir ki, iktidar mensupları kaçacak delik arar” dedi. Karamollaoğlu erken seçim konusunda ise şunları söyledi: “Ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar bundan sonraki seçim çok daha zor şartlarda gerçekleşebilir. Daha büyük tepki alabilirler. Riske girmeyi göze alamayacakları için benim kanaatim erken seçime gitmezler.”

2002 KOŞULLARINDA SEÇİME GİDELİM

Temel Karamollaoğlu Gazete Duvar’a konuştu. Eşit ve adil koşullarda bir seçim yapılmadığına dikkat çeken Karamollaoğlu, AK Parti iktidarının başlangıcı 2002 seçimlerine gönderme yaptı, “O günün koşullarıyla seçime gidelim. Gelin medya adil davransın, polis adil davransın, yöneticiler; vali kaymakam adil davransın öyle seçime gidelim. Hodri meydan. 2002 yılındaki seçim ortamı bugün yok. Bunların tamamı yıkıldı. Türkiye demokratik bir ülke değil. Şeklen demokratik. Türkiye bir hukuk devleti değil, şeklen bir hukuk devleti. Hodri meydan” dedi.

ERDOĞAN KENDİSİ İLE KAVGA İÇERİSİNDE

Cumhur İttifakı’nın yüzde 53 oyu için “Bir güç var ama bu zorba bir güç” diyen Karamollaoğlu, “Doğu Anadolu’da hükümet hiçbir yerde sandıklara müdahale etmeden seçime gitse bugünkü aldığı oyun yarısını alamaz” iddiasında bulundu. Karamollaoğlu, insanların korktuğu için oy verdiğini söyledi.

PROBLEMLERİ ÇÖZMEDİKÇE SERTLEŞİR

Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şu an kendisiyle kavga halinde. Bir tarafta tek adam öbür tarafta hukuku üstün tutan biri görünümü vermek zorunda. Bu çelişiyor. Bir denge kurmaya çalışacak. Buna mecbur ama problemleri çözemedikçe benim endişem, sertleşir.”

BU YÖNETİM SADECE DİKTATÖRLÜKLERDE VAR

Karamollaoğlu şunları dile getirdi: “Özellikle ekonomi politikalarının tamamı, eğitim, adalet, hürriyetleri koruyan politikalar değişmek zorunda. Kendi isteğiyle öyle bir yönetim tarzı kurdu ki dünyada örneği yok. Sadece diktatör ülkelerde var böyle bir yönetim tarzı. Bir kişi var ve denetlenemiyor. Tablo bu. Bu değişmeden yol alınamaz.”

CUMHURBAŞKANI İLÇE ADAYINI REHİN ALIR MI?

Karamollaoğlu, “Aslında Elmadağ’da Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı kabul edilebilir bir iş değil. Bizim bir belediye başkan adayını rehin aldı. Evine gitmesine izin vermedi. ‘SAADET’in terörün etkisinde kaldığını gördüğüm için ayrılıyorum’ gibi konuşması için baskı yapılmış. Onu demedi, sadece ‘Cumhurbaşkanının yalnız kaldığını hissettim, yanında olmayı tercih ettim’ dedi ama evdekilerin iki gözü iki çeşmeydi. Aile gerçekten şoktaydı. Bu yapılacak iş mi? Bir Cumhurbaşkanı bir ilçe belediye başkan adayını rehin alır mı? Aldı. Onun için çelişki içinde. Tarihe bir nam bırakmak istiyor. Ama bu gidişle tarihe menfilikleriyle nam bırakacak hale geliyor. Tarih bunları görür, ihmal etmez” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 11:08 12.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı