• Turkhane Logo

'Teke tek dövüşten korkanların bugüne kadarki en namertçe icadıdır hapishane'

"HDP ile aramda en küçük ideolojik sorun yok"

09:57 03 Kasım 2018 Cumartesi
'Teke tek dövüşten korkanların bugüne kadarki en namertçe icadıdır hapishane'
"HDP ile aramda en küçük ideolojik sorun yok"

İki yıldır tutuklu olan Selahattin Demirtaş hapishaneyi, “Teke tek dövüşten korkanların bugüne kadarki en namertçe icadıdır hapishane sözleriyle tanımladı. Ama yine de tarih boyunca hapse atanlar değil, hapisten başı dik çıkanlar yazılmıştır yiğitlik defterine diyen Demirtaş, Bu yönüyle nafile bir icattır hapishane ifadesini kullandı.

Demirtaş’ın partisiyle arasında sorunlar yaşadığına ilişkin olarak iddialara yanıtı, “HDP ile aramda en küçük bir ideolojik, siyasi, çizgisel sorun yoktur. Böyle bir şey olsa, bunu açıkça ifade etmekten çekinmeyeceğimi herkes bilir zaten oldu.

Duvardan İrfan Aktanın sorularını yanıtlayan Demirtaş avukatı aracılığıyla şunları söyledi:


Dört duvar arasındaki son iki yılınızla ilgili nasıl bir muhasebe yaparsınız? Kişisel olarak mahpusluğun üzerinizdeki etkisi ne oldu?

Egemenlerin siyasi tutsaklıkla elde etmek istedikleri tek sonuç bedensel özgürlüğün kısıtlanması ve bu yolla eza çektirmek değildir. Aynı zamanda iradesini kırmak, mümkünse teslim almak, halktan ve siyasi mücadele çizgisinden koparmak, hiçleştirmek gibi sonuçlar elde ederek iktidarlarını süreklileştirmek isterler. Biz de bunların tek birinin bile gerçekleşmeyeceğini duruşumuzla, çabamızla ortaya koyduk, koyuyoruz. Nihayetinde hapishane kavramı bize yabancı değil maalesef. Yüz yıldır halkımızın her kesiminden milyonlarca insanın “ziyaretgahına” döndü bu mekânlar. Biz hapisliği normalleştirip olağanlaştırmayacağız ama birer iradi direniş mekânına dönüştürmekten de geri durmayacağız. İki yıldır biz de burada kararlı, iradi tutumumuzu korumaya, güçlendirmeye, temsil ettiğimiz halk iradesine ve mücadelesine layık olmaya çalışıyoruz. Buradaki bütün muhasebem de, yoğunlaşmam da bu yönlüdür. Başka türlü ayakta kalamazsınız zaten. İki yıldır hücre arkadaşım, Gever’in onurlu evladı, yoldaşım Abdullah Zeydan’la birlikte bütün tartışmalarımız, okumalarımız bu yönlüdür.

Sizce hapishane nedir?

Teke tek dövüşten korkanların bugüne kadarki en namertçe icadıdır hapishane. Ama yine de tarih boyunca hapse atanlar değil, hapisten başı dik çıkanlar yazılmıştır yiğitlik defterine. Bu yönüyle nafile bir icattır hapishane.
 

Son güncelleme: 09:57 03.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı