• Turkhane Logo

Tek parti iktidarından kalma Kürtlere yönelik seyahat yasağı geri döndü

Edirne’de Kürt genç, “buraya kadar geldiniz mi?” diyen polisler tarafından işkence gördü, çenesi kırıldı, parası ve cep telefonu gasp edildi.

10:22 25 Ekim 2019 Cuma
Tek parti iktidarından kalma Kürtlere yönelik seyahat yasağı geri döndü
Edirne’de Kürt genç, “buraya kadar geldiniz mi?” diyen polisler tarafından işkence gördü, çenesi kırıldı, parası ve cep telefonu gasp edildi.



Hakkarili Ozan Okur, Edirne Otogarı’nda darp edildiğini, parasına, cep telefonuna ve biletine el konulduktan sonra “Bir daha Edirne’ye gelirsen kafana sıkarız” diyerek bırakıldığını söyledi.

Ailesini ziyaret etmek üzere 20 Eylül’de Edirne Otogarı’na giden Hakkarili Ozan Okur (18), Edirne’de polisler tarafından maruz kaldığı ırkçı saldırı nedeniyle İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvurdu. Ozan, polisler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulundu.


“SANA BİR KÜRT GETİRDİM”

Edirne Otogarı’nda otobüs saatini beklemeye başladığını anlatan Okur, o sırada tanışıp sohbet ettiği diğer yolculara Hakkarili olduğunu söyledikten bir süre sonra sivil bir polisin yanına geldiğini dile getirdi. Polis “Bizim diğer arkadaş da Hakkarili. Bilet saatine daha çok var. Soğuk burası gel bir çay iç, sohbet ederiz” diyerek kendisini polis noktasına götürdüğünü ifade eden Okur, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

“İçeriye girdiğimiz anda konuştuğum polis, odadaki diğer polise ‘Sana bir Kürt getirdim’ diyerek birden enseme yumruk atıp, küfür etti. Ayaklarının üzerine düştüğüm diğer polis, ‘Ne işin var lan burada’ diyerek küfürler savurdu. Beni yerden kaldırdı ve çeneme yumruk attı. Bu sırada ağzımdan ve burnumdan kanlar akmaya başladı.

Sonrasında üstümü aramaya başlayıp, ceplerimi karıştırdılar. Ne var ne yoksa çıkardılar. Cebimdeki 500 TL’ye ve biletime el koydular. Pantolonumu da dizime kadar indirip, arama yaptılar. Telefonumu karıştırdılar. Annemin, yengemin ve ablamın fotoğraflarını görünce ‘Bu güzel kadınmış, bu iş görür mü?’ deyip, alay ettiler. Bunun üzerine kaçıp gitmek için kapıya doğru hamle yaptım. Bu sırada ‘koşun, yardım edin, beni öldürecekler’ diyerek dışardaki taksicilere seslendim. Ancak polislerden biri beni kapüşonumdan tutarak tekrardan içeriye aldı. Taksicilerin hareketlendiğini görünce polislerden biri gelmelerini engellemek için çıkıp taksicilerin yanına gitti.

“KAFANA SIKARIZ”

Polisler odadaki kanı bana giysilerimle temizledi. İçerdeki sesi duyan taksicilerin diğer polislere söylemesi üzerine içeriye resmi kıyafetli iki polis geldi.  Resmi polisler ‘Ne yapmış bu?’ diye sordular.  Sivil olanlar ‘Bu Kürt buraya gelmiş, ne işi varsa buralarda, burayı da karıştıracaklar bunlar’ dediler. Sonra tüm polisler Edirne’den gitmemi söylediler, ‘Bir daha gelirsen kafana sıkarız’ dediler. Küfür edip beni dışarı attılar. Cep telefonu, otobüs bileti ve paramı almak için yeniden karakola döndüm. ‘Sen hala burada mısın Lan Kürt’ diyerek uzaklaştırıldım.

Bir taksicinin telefonundan ailemi arayıp para istedikten sonra Adana’ya dönebildim. Çenem kırıldığı için Adana’da ameliyat oldum.”

Son güncelleme: 10:22 25.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı