• Turkhane Logo

"Tek dertleri işçileri köle gibi çalıştırmak ve para kazanmak, kimseyi düşündükleri yok"

Limak Holding'in Artvin Yusufeli'ndeki şantiyesinde çalışan bir işçi, pandemide çalışma koşullarını basına anlattığı için işine son verildi.

22:28 31 Aralık 2020 Perşembe
Limak Holding'in Artvin Yusufeli'ndeki şantiyesinde çalışan bir işçi, pandemide çalışma koşullarını basına anlattığı için işine son verildi.


Limak Holdingin yürüttüğü Artvin Yusufeli’ndeki baraj inşaatında çalışan Bilal Yaloğlu şantiyede yaşanan sorunları kamuoyuna duyurduğu için işten atıldı. 

Yaloğlu pandemi koşullarında şantiyede yaşadığı koşullara dair yaptığı açıklamada Limak Holding işçilerin hayatını yok sayıyor koronavirüsü test sonuçları pozitif çıkan onlarca işçi, kaldıkları şantiye de adeta ölüme terk edildi.  


KORONADAN DEĞİL, PİSLİKTEN ÖLECEĞİZ

Pozitif hastalar 5 kişi bir koğuşta kalıyor, yemekhanede tedbir alınmamış, paslı ranzalarda yatıp kalkıyoruz, Gitmek istiyoruz göndermiyorlar. Askeri, polisi, sağlık yetkilileri doktorlar bizimle ilgilenmiyor, bize kimse sahip çıkmıyor. Burada 30 işçinin testleri pozitif çıktı. Ayağımızda ayakkabılarımız bile yok. Bizi ayağımızda terliklerle buraya attılar. Âdeta esir kampındayız. Bize yardımcı olun, sesimizi duyurun bizi kurtarın. Burada Coronadan değil pislikten öleceğiz demişti. 

Artı Gerçekten Gençağa Karafazlının haberine göre, Bilal Yaloğlunun bu açıklamaları sonrası gördüğü koronavirus tedavisi geçen hafta biter bitmez işine son verildi. 

EVİNE GİT BİZ SANA HABER VERİRİZ DEDİLER İŞTEN ATTILAR

Bilal Yaloğlu işten atıldığını ve yaşadıklarını şu şekilde aktardı: 

Limak Holdingin Yusufeli şantiyesinde yaşadıklarımızı sizlere aktarmıştım. 

Haberler yayınlandıktan bir gün sonra yetkililer her şeyi düzeltmeye başladılar ancak öğrendiğim kadar pandemi ekibi gelmiş 400 bin lira ceza kesmiş. Daha sonra benim tedavim tamamlanır tamamlanmaz bana Çık git memleketine Rizeye biz seni çağıracağız dediler. Rizeye gittikten bir gün sonra şantiye şefi aradı artık gelme dedi. 

ORADA İŞÇİ HAKKI, İNSAN HAKKI FALAN YOK

Anladım ki işime son verdiler. Zaten isteselerdi de o esir kapına gitmezdim. Orada işçi hakkı, insan hakkı falan yok. İşçilerin çoğu zorunlu çalışıyor. Orada şirketin tek derdi işçileri köle gibi çalıştırmak ve para kazanmak, kimseyi düşündükleri yok.

Son güncelleme: 22:28 31.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı