• Turkhane Logo

Tecavüzcü kayınını şikayet ettiği katledilen Fatma için sosyal medya ayakta

Kendisine tecavüz eden kaynı Sinan Altınmakas’ı, birlikte jandarma karakoluna şikayete gitti eşi tarafından öldürülen 6 çocuk annesi Fatma Altınmakas için kampanya başlatıldı.

14:33 23 Temmuz 2020 Perşembe
Tecavüzcü kayınını şikayet ettiği katledilen Fatma için sosyal medya ayakta
Kendisine tecavüz eden kaynı Sinan Altınmakas’ı, birlikte jandarma karakoluna şikayete gitti eşi tarafından öldürülen 6 çocuk annesi Fatma Altınmakas için kampanya başlatıldı.



Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde yaşayan Fatma Altınmakas, kocası Kazım Altınmakas tarafından 14 Temmuz günü öldürüldü. 6 çocuk annesi olan Altınmakas’ın cenazesi, ailesi tarafından yaşadıkları Patnos ilçesine bağlı Özdemir (Hozdemir) köyünde defnedildi. İşlediği cinayetin ardından gözaltına alınan Kazım Altınmakas, “Kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

EŞİYLE ŞİKAYETE GİTTİ


Fatma Altınmakas’ı ölüme götüren süreç, iddialara göre evli olduğu erkeğin kardeşi Sinan Altınmakas’ın tecavüzüne uğramasıyla başladı. Fatma Altınmakas tecavüz olayının ardından eşiyle birlikte 12 Temmuz’da Malazgirt Jandarma Karakolu’na giderek, kaynı hakkında şikayette bulundu. İki gün gözaltında bulunan Sinan Altınmakas ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelinin serbest kalmasının ardından, Fatma Altınmakas eşi tarafından öldürüldü. Fatma Altınmakas’ın ailesi kızlarının infaz kararının aile içinde alındığını iddia etti.

DAHA ÖNCE ÖZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRMÜŞ

Mezopotamya Ajansı’na konuşan 6 çocuk annesi Fatma Altınmakas’ın kardeşi Mir Bedirhan Ayaz, “Cinayet yaşanmadan önce gerçeğe yakın bir iddianın haberini aldık. Bu da kardeşim Fatma Altınmakas’ın eşinin kardeşi olan Sinan Altınmakas’nın tecavüzüne uğramasıdır. Kardeşime eşi olan Kazım Altınmakas’la birlikte karakola gitmeleri ve suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini söyledim. Sinan Altınmakas’nın 2 gün sonra serbest bırakılmasını anlayabilmiş değilim. Sinan Altınmakas’nın serbest kalmasından sonra bu katliam gerçekleşiyor. Acaba bu katliam emrini veren ya da Kasım Altınmakas’ın sadece fikir ve eylemi içerinde mi oluşmuş yoksa köydeki akrabaların ve Sinan Altınmakas’nın baskısıyla mı bu cinayet işlenmiş, hepsine bakmak gerekiyor” dedi. Sinan Altınmakas’nın daha önce kendi öz kardeşini öldürdüğünü söyleyen Ayaz, “Böylesi bir insanın bu olayı yapmaması için bir neden yok” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA

Bu arada Fatma Altınmakas için sosyal medyada kampanya başlatıldı. ‘Fatma Altınmakasa ses ol’ etiketine yapılan onbinlerce paylaşımla katillerin cezalandırılması istendi. Yapılan paylaşımlarda, tecavüz şüphelisi Sinan Altınmakas’ın serbest bırakılmasının ardından, Fatma’nın eşinin cinayet işlemeye zorlanmış olabileceği yorumları yapıldı.

KADINLARIN SESİ OLMAK ZORUNDAYIZ

Kampanyaya katılan CHP’li Aylin Nazlıaka, ”Kocasının kardeşi tarafından tecavüze uğruyor. Karakola gidip şikayetçi oluyor ama tecavüzcü serbest bırakılıyor. 7 aylık hamile olan Fatma, kocası tarafından 6 çocuğunun gözü önünde namus(!) için öldürülüyor. Katledilen her kadının sesi olmak zorundayız!” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 14:33 23.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı