• Turkhane Logo

Tebrikler Bay Spano!

"Altı yüz bin kişi hakkında terör suçlamasıyla soruşturma yapan, aralarında yaşlıların, hastaların ve yeni doğum yapmış annelerin de bulunduğu yüz binden fazla insanı tutuklatan bir iktidarın avukatları tutuklatması için mazeret bulması zor değil."

10:05 12 Eylül 2020 Cumartesi
Tebrikler Bay Spano!
"Altı yüz bin kişi hakkında terör suçlamasıyla soruşturma yapan, aralarında yaşlıların, hastaların ve yeni doğum yapmış annelerin de bulunduğu yüz binden fazla insanı tutuklatan bir iktidarın avukatları tutuklatması için mazeret bulması zor değil."



Av. Ömer TURANLInın KaranlıktakiAydınlıkte yer alan yazısı:

Adı insan hakları ihlalleri ile anılan bir ülkeye yaptığınız ziyaret ilk meyvesini verdi. Tebrikler! 


Türkiye’de dün 48 avukat, 7 stajyer avukat, 3 ihraç hakim, 1 ihraç hakim adayı ile 1 hukuk fakültesi mezunu toplam 60 kişi “terör örgütü üyeliği” suçlaması ile gözaltına alındı. Altı yüz bin kişi hakkında terör suçlamasıyla adli soruşturma yapan, aralarında yaşlıların, hastaların ve yeni doğum yapmış annelerin de bulunduğu yüz binden fazla insanı tutuklatan bir iktidarın avukatları tutuklatması için mazeret bulması zor değil. Hükümetin “terörist” dediği insanları savundukları için “terörist” olmakla suçlanan 60 avukat.  

Hukuk ve demokrasiyi rafa kaldırmış ve hakkında başkanı olduğunuz mahkemeye intikal etmiş on binlerce dosya bulunan bir devleti ziyaret etmeniz, hatta ona hukuku hatırlatıcı ve uluslararası yükümlülüklere riayet edilmesi konusunda uyarıcı söylemlerde bulunmanız faydalı bile olabilirdi. Ama siz, tüm uyarı ve taleplere rağmen, sadece hukuksuzluğun mimar ve uygulayıcılarını ziyaret ettiniz. Sivil toplum örgütleriyle, mağdur yakınlarıyla, tutuklularla görüşme yapmadınız. Daha bir hafta önce, “Önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız,” diyen bir Cumhurbaşkanını, yasal mevzuata aykırı bir şekilde yapılan ve adı “Kaçak Saray” olan 1,100 odalı makamında ziyaret ettiniz. 

Aralarında eski AİHM yargıcı Işıl Karakaş’ın profesör eşinin de bulunduğu 191 akademisyeni işten atan bir üniversiteden fahri doktora unvanı aldınız. 

AKP mensuplarıyla görüşmeler yaptınız.  

Görüştüğünüz yetkililere, Adalet Bakanlığı mensuplarına, iktidar temsilcilerine yapılan hukuksuzluklara son verin mesajını net bir şekilde verdiğinizi ummak istemiştik ama ziyaretinizin hemen akabinde 60 hukukçunun gözaltına alınması bu düşüncemizin doğru olmadığını gösterdi. 

Tüm bunları, yaşınızın gençliğine mi bağlamalı, yoksa tecrübesizliğinize mi?

Savunma hakkı gibi kutsal bir hakkı çiğneyenlere cesaret verdiniz. Bu ivmeyle, daha nasıl pervasızca hukuksuzluklar yapılacağını hep birlikte göreceğiz. Bundan sonraki hukuksuzluklarda, çorbada sizin de tuzunuz bulunacak bay Spano.

Son güncelleme: 10:05 12.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı