• Turkhane Logo

TBB’de sular durulmuyor; bir istifa haberi daha geldi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetiminin, 12 baronun “olağanüstü genel kurula gitme” çağrısını reddetmesi üzerine istifa haberleri gelmeye devam ediyor.

08:37 12 Kasım 2019 Salı
TBB’de sular durulmuyor; bir istifa haberi daha geldi
Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetiminin, 12 baronun “olağanüstü genel kurula gitme” çağrısını reddetmesi üzerine istifa haberleri gelmeye devam ediyor.



TBB CMK Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi avukat Erkan Şenses’in istifasının ardından avukat Mustafa Ruhan Erdem de TBB İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliğinden istifa etti.
Gazete Duvar’ın haberine göre Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem istifasında TBB’nin 12 baronun ‘olağanüstü genel kurul’ çağrısını reddettiğini hatırlattı.


Avukat Erdem yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Avukatlık Kanunu 115/2’de ‘Birlik Yönetim Kurulu en az on baronun yönetim kurulları yazı ile isterse Genel Kurulu olağanüstü toplanmaya çağırır’ denilmektedir. ‘Çağırır’ denilmiş olmasından da açıkça anlaşılacağı üzere, TBB Yönetim Kurulu’na herhangi bir inisiyatif tanınmış olmayıp, bu hükmün gereği olarak TBB Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantıya çağrılması zorunlu olduğu halde, bazı mülahazalarla Avukatlık Kanunu’nun bu hükmüne aykırı olarak genel kurulun toplantıya çağrılmaması bende derin kaygı ve üzüntü yaratmıştır. Bu nedenlerle Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliğinden istifa ettiğimi belirtir, saygılarımı sunarım.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Barolar Birliği Bakanı Metin Feyzioğlu’na karşı baroların olağanüstü genel kurul çağrısı ‘şekil şartını’ taşımadığı gerekçesiyle değerlendirmeye alınmamıştı.

TBB Başkanı Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki adli yıl açılış törenine katılması nedeniyle barolar tarafından protesto edilmişti. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Adana, Antalya, Aydın, Van ve Şanlıurfa baroları olmak üzere 10 baronun çağrısıyla Avukatlık Kanunu’nda belirtilen şartlara göre TBB’de olağanüstü genel kurulun toplanması gerektiği bildirilmişti.

Son güncelleme: 08:37 12.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı