• Turkhane Logo

Tayyip Erdoğan’dan ‘Osman Kavala’ yorumu: Beraat ettirmeye kalktılar!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olayları davasında çıkan beraat kararına tepki gösterdi.

15:37 19 Şubat 2020 Çarşamba
Tayyip Erdoğan’dan ‘Osman Kavala’ yorumu: Beraat ettirmeye kalktılar!
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olayları davasında çıkan beraat kararına tepki gösterdi.




Gezi eylemcilerine lanet okuyan Erdoğan‘ın Osman Kavala’yla ilgili yorumu dikkat çekiciydi: “Bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar.”


Partisinin Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, sözde ‘f.tö’ örgütü ili ilgili sözlerini tekrarladı. Ancak bu kez merhum başbakanlardan Bülent Ecevit’i de hedef aldı. “Kasım Gülek’ten Ecevit’e kadar, 12 Eylül ve 28 Şubat darbecilerine kadar herkes F...’ye figüranlık yapmıştır. Bunun son başrolü de Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Ardından sözü Gezi olayları davasına getirdi. Şunları söyledi: “Taksim’deki Gezi Parkı’nda güya ağaç ve çevre hassasiyeti bahanesiyle başlayan olaylar millete ve devlete karşı sivil bir darbe halini almıştı. Bay Kemal aydınlık gençler diyor, bunlar aldatılmış gençler. O gençlere çevreci sıfatı verilerek bu ülkede milyonlarca ağaç diken bir iktidara ağaç sökme yaftası yapanlara ben sadece lanet okurum. Çağrıyı yapıyor mu Bay Kemal, yapıyor. Oraya avanesini topluyorlar. 3 ay boyunca kimi büyükşehirlerimizin meydanlarının yakılıp yıkıldığı bu hadisenin en küçük bir masum tarafı yoktur. Kimin ne olduğunu bilmeniz açısından bu çok önemli; bakınız bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir. Bunlar ciddi manada perde arkasında Saros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı malum içerideydi. Bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. Onunla beraber başkaları da bun işin içinde.”

İDLİB’İ BIRAKMAYACAĞIZ

İdlib’de yaşananlara da değinen Erdoğan, “Her operasyon gibi bir gece ansızın gelebiliriz diyoruz. İdlib’i bırakmayacağız. İdlib harekatı an meselesidir.” diye konuştu.

Son güncelleme: 15:37 19.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı