• Turkhane Logo

Tayyip Erdoğan’dan hak arayan öğretmenlere ‘çapulcu’ benzetmesi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlerle ilgili yine çok tartışılacak bir açıklama yaptı.

13:41 01 Eylül 2022 Perşembe
Tayyip Erdoğan’dan hak arayan öğretmenlere ‘çapulcu’ benzetmesi
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlerle ilgili yine çok tartışılacak bir açıklama yaptı.


Öğretmenlerin refah seviyesinin kendi iktidarları döneminde arttığını ileri süren Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘uzmanlık sınavını boykot’ çağrısına tepkiliydi. İktidarın uygulamalarını protesto eden öğretmenleri hedef alan Erdoğan, “Bırakın boykotu falan, nedir bunlar. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavruları ile haşır neşir olacak öğretmenler lazım.” dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 20 bin öğretmenin ataması yapıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde öğretmenleri ekonomik açıdan desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Erdoğan’ın konuşmasından kayda değer bölümler şöyle:


BOŞ GEÇEN DERS SORUNUNU NEREDEYSE TAMAMEN ÇÖZDÜK

Sevincinizi, heyecanınızı paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizlerin de katılmasıyla öğretmenlerimizin sayısını 1 milyon 10 bine çıkarmış bulunuyoruz. Bu sayı göreve geldiğimizde 526 bin civarındaydı. 750 bin öğretmeni bu arada biz atadık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye olarak OECD ortalamasını yakaladık.

Boş geçen dersler sorununu neredeyse tamamen çözüme kavuşturduk. Eğitim bütçemizi 304 milyar liraya çıkartarak, okullarımızı kütüphaneler, laboratuvarlarla donatarak son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık.

BOYKOT ÇAĞRISI ART NİYETLİ GİRİŞİMDİR

Bizden önceki iktidarlar Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden siyaset yaptı. Sürüncemede bırakılan bu meseleyi biz çözdük. Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde öğretmenlerimiz müstakil meslek kanununa kavuştular. Öğretmenlerimize ilave mali haklar da tanıdık.

Bu kazanımlar ülkemizde birilerini rahatsız ediyor. Türkiye’ye dair elle tutulur projeleri olmayanların boykot çağrısı, öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan art niyetli bir girişimdir. Bırakın boykotu falan, nedir bunlar. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavruları ile haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil.

EĞİTİM, SİYASETE MALZEME YAPILMAMALI

Eğitim gibi, evlatlarımızı, ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir konuyu gündelik siyasete meze yapmak, öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru yaklaşım değildir. Öğretmenlerimizin bu tür fitne teşebbüslerine pirim vermeyeceğini biliyorum.

Ücretli çalışan öğretmenlerimizin ücretlerine dair iyileştirmeler yaptık. Usta öğreticilerimizin ücretlerinde yaklaşık yüzde 70’lik artış yaşandı. Önümüzdeki dönemde öğretmenlerimizi ekonomik açıdan desteklemeye devam edeceğiz.

 

Son güncelleme: 13:41 01.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı