• Turkhane Logo

Taşıyıcı anneyle 10 çocuk yaptı: Metro Turizmi satışa çıkaran Galip Öztürk kimdir?

Cinayetten kesinleşmiş cezası nedeniyle dört yıl önce yurt dışına kaçan Galip Öztürk, Metro Turizmi satışa çıkardı. 15 Temmuz sonrası Koza İpek Holding’i almak için yoğun çaba sarfeden ve Saray’a yakınlığı ile bilinen Galip Öztürk kimdir?

12:49 20 Nisan 2022 Çarşamba
Taşıyıcı anneyle 10 çocuk yaptı: Metro Turizmi satışa çıkaran Galip Öztürk kimdir?
Cinayetten kesinleşmiş cezası nedeniyle dört yıl önce yurt dışına kaçan Galip Öztürk, Metro Turizmi satışa çıkardı. 15 Temmuz sonrası Koza İpek Holding’i almak için yoğun çaba sarfeden ve Saray’a yakınlığı ile bilinen Galip Öztürk kimdir?

Galip Öztürk tarafından 1992 yılında kurulan Metro Turizm satışa çıkıyor. Satış işlemlerinin başlatılması ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapıldı. Süreç sonunda şirketin tümü satılmış olacak.

İŞ DÜNYASINA TUVALET İŞLETEREK GİRDİ

1965’te Samsun Ayvacık’ta doğan Öztürk, 17–18 yaşlarında İstanbul’a gelerek o zamanlar Topkapı’da bulunan şehir terminalinde çay ocağı ve tuvalet işletmeciliği yapmaya başladı. Kısa sürede zengin olmak isteyen Öztürk, elinde hiç otobüs olmamasına rağmen otogardan bir yazıhane kiralayarak ‘Star Turizm’ isimli firmayı kurdu. Kendisine ait aracı olmadığından, araç sahiplerinden komisyon alarak ve çaycılığa devam ederek geçimini sağladı.


UYUŞTURUCU SERMAYESİ İLE FİRMASINI BÜYÜTTÜ

Öztürk’ün hayatı, 1989’da ünlü uyuşturucu kaçakçısı Hurşit Yavaş’ın kendisine ortak olmasıyla değişti. Yaptıkları anlaşmaya göre sermayeyi Yavaş sağlayacak, Öztürk işletmeyi üstlenecekti. Öztürk, şirkete sermaye koyamadığı için elde edilecek gelirden daha az pay almayı kabul etti. Hurşit Yavaş, uyuşturucudan kazandığı parayla çok sayıda otobüs satın alarak şirketi büyüttü.

YAVAŞ TUTUKLANINCA MALLARI ÜZERİNE GEÇİRDİ

Yavaş, 1994’te İtalya’da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı. Galip Öztürk ise Metro Turizm firmasını kurdu. Star Turizm’in tüm varlıklarını üzerine geçirdi. Hurşit Yavaş kaldığı cezaevinden Öztürk’e haber göndererek 100 milyon dolar talep etti, bu paranın verilmesi halinde husumetin sonlanacağını söyledi. Ancak bu para hiçbir zaman ödenmedi. Yavaş’ın Öztürk’e yönelik gönderdiği tehdit mektupları da işe yaramadı. Galip Öztürk Yavaş’a talep ettiği paraları geri vermedi.



AMCASININ OĞLU ÖZTÜRK’ÜN CİNAYETLERİNİ İTİRAF ETTİ

Metro Turizm’le şehirler arası taşımacılıkta tekel haline gelen, Türkiye genelinde bin 400 adet otobüsü bulunan Öztürk, sürekli büyümesini sürdürdü. Borsada ‘keriz silkeleme’ işlemleri, insan kaçakçılığı yaptı. 2007’de yakın adamlarından Yücel Yamaner, 40 kilo uyuşturucuyla yakalandı. Amcasının oğlu olan Kudret Okumuş, Öztürk’ün kendisine cinayet işlettiğini itiraf etti. Okumuş, sadece kendisinin 6 cinayete tanık olduğunu, cinayetlerin sayısının en az 30 olduğunu ifade etti.

CİNAYETE AZMETTİRMEKTEN MÜEBBET HAPİS CEZASI BULUNUYOR

İstanbul Polisi’nin kendisine yaptığı operasyonla bir süre cezaevinde kalan Öztürk, daha sonra serbest kalmayı başardı. Şirketinin 100 milyon liralık ödenmiş sermayesi bulunmasına karşın 15 Temmuz sonrası hükumetin çöktüğü Türkiye’nin en büyük holdinglerinden Koza İpek Holding’e talip oldu. Yargıtay’ın kendisi hakkında “cinayeti azmettirmek” suçundan verdiği müebbet hapis cezasının onanma kararını erkenden haber alarak Gürcistan’a kaçması nedeniyle Koza İpek’i alamadı. İşlerini Gürcistan’dan sürdüren Öztürk, başta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanları olmak üzere kilit noktalardaki kişilerle ilişkilerini devam ettiriyor.

TAŞIYICI ANNEYE 8 BİN STERLİN ÖDÜYOR, 100 ÇOCUK İSTİYOR

Metro Turizm’in firari sahibi Öztürk’ün Batum’daki hayatı, 2021 yılında The Sun gazetesi tarafından mercek altına alınmıştı. Galip Öztürk ve 23 yaşındaki Rus eşi Christina Öztürk’ün hayatını inceleyen gazete, çiftin taşıyıcı anneyle 10 biyolojik çocuğu olduğunu yazdı. Gazete, aileyi daha da genişletmek istediğini aktardı.

Gürcistan’da taşıyıcı anneliğin serbest olduğu aktarılan haberde, bir çocuğun dünyaya gelmesi için yaklaşık 8 bin sterlin (77 bin TL) ücret ödendiği kaydedildi.  Çocukları bağımlılık derecesinde sevdiğini söyleyen Christina, “Şu anda Olivia’nın gelişiyle 10 çocuğumuz var. Kızım Vika’yı altı yıl önce doğurdum. Geri kalan çocuklar genetik olarak ben ve eşimin ancak taşıyıcı anne yöntemini tercih ettik” dedi.

Son güncelleme: 12:49 20.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı