• Turkhane Logo

‘Tarihin en büyük talihlisi saklanıp milyonlar kaybediyor, garip bir durum’

Ocak ayının başlarında HDP Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı, son dönemde WhatsApp gruplarında da sıkça paylaşılan bir iddayı gündeme getirdi.

09:56 05 Şubat 2019 Salı
‘Tarihin en büyük talihlisi saklanıp milyonlar kaybediyor, garip bir durum’
Ocak ayının başlarında HDP Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı, son dönemde WhatsApp gruplarında da sıkça paylaşılan bir iddayı gündeme getirdi.

Milli Piyango talihlisinin Kolin inşaatın başkanına çıktığı iddia ediliyordu. Öyle ki 70 milyon liranın Bilal Erdoğan’ın vakfına bağışlandığı ileri sürüldü.

Kolin İnşaat iddiayı yalanlayadursun hâlâ tam bilete çıkan ikramiyenin sahibine ulaşmadığı belirtiliyor.

Sözcü yazarı Can Ataklı, “Tarihin en büyük talihlisi saklandığı için şu ana kadar 1 milyon 752 bin lira kaybetti, şaşırmamak elde değil” diyor.


Bunun, garip bir durum olduğunu söyleyen Ataklı, “Burada tuhaf olan talihlinin parasını hâlâ tahsil etmemiş olması. Milli Piyango İdaresi, her yıl kazanan numaraların sahiplerinin gelip paralarını tahsil ettiğini açıklar. Kazanan kişi çoğu kez kimliğini gizli tutmak için avukatını gönderir. Böylelikle kişi gizli kalır. Ama kamuoyu ikramiyenin talihliye ulaştığını bilir” ifadesini kullanıyor.

Ataklı, akla ilk gelen mantıklı açıklamaları şöyle yorumluyor:

“Talihli henüz biletine bakmamıştır, ya da bileti kaybetmiştir, çöpe atmıştır, kazandığının bile farkında değildir. İkinci mantıklı açıklama şöyle olabilir; talihli yoksul ya da muhtaç biri değil, hali vakti fena olmayan biridir. Bu kadar parayı almadan önce ne yapacağına iyi karar vermek için beklemektedir. Sonuçta parayı bir yıl içinde tahsil etme hakkı var.” 

“Ancak Milli Piyangonun çeşitli çekilişlerinde yaşananlara bakınca, insanın aklına ister istemez bir hile olup olmadığı da geliyor” diyen yazar, büyük ikramiyenin AKPli müteahhite çıktığı iddiasını hatırlatarak, “Aradan tam bir ay geçti. Piyango talihlisi ilk gün gidip parayı tahsil etse, bankaya yatırsaydı bugün itibarıyla yüzde 22 faiz esas alınarak tam 1 milyon 722 bin lira daha kazanmış olacaktı. Aylık kazanç olarak hayli zengin olanların bile burun kıvıramayacağı bir rakamdır bu. Heeeey, büyük talihli neredesin?” diye soruyor.

Son güncelleme: 09:56 05.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı