• Turkhane Logo

Tarafları büyük bir çarpışma bekliyor

Alman Bild gazetesi, Ukrayna ordusunun bahar aylarında büyük bir taarruza kalkacağını iddia etti.

13:05 23 Mart 2023 Perşembe
Tarafları büyük bir çarpışma bekliyor
Alman Bild gazetesi, Ukrayna ordusunun bahar aylarında büyük bir taarruza kalkacağını iddia etti.

TURKHANE.COM -MOSKOVA 
İddiaya göre, hazırlıkların başlıca istikametinin Lugansk ve Zaporojye bölgesi olacağını yazan Alman gazetesi Kiev’in çok büyük bir taarruza hazırlandığını, Ukrayna ordusunun amacının Rusyanın Kırım ile kara iletişimini kesmek olduğunu ileri sürdü.
Gazetenin adını açıklamadığı bir NATO bürokratına dayandırdığı haberinde özellikle taarruzun hedefinin Rusyanın Kırım ile kara iletişimini kesmek için Lugansk ve Zaporojye bölgesi yönünde olacağı belirtiliyor.
NATO yetkilisi ayrıca, Batı’nın Kieve tedarik ettiği silahların yakın bir zamanda Rus ordusunun püskürtülmesi için kullanılacağını belirtiyor. Şu anda NATO ve diğer Batılı ülkelerin, Ukraynaya yaklaşık 500 tank ve zırhlı personel taşıyıcı tedarik ettiği bilgisini de paylaşıyor.
Daha önce Politico gazetesi, ABD’nin Kiev’in taarruzunun mayısa kadar başlamasını beklediğini bildirmişti.
Rusya Ukrayna’nın taarruzuna hazırlanıyor
Ukrayna’nın olası büyük taarruzunun farkında olan Rusya buna göre kendi hazırlığını yapıyor.
Rus askeri uzman Vladislav Şurıgin, Moskovskiy Komsomolets gazetesine yaptığı açıklamada Ukraynanın beklenen ilkbahar taarruzunda sahaya maksimum kuvvet süreceğini ve tarafları büyük bir çarpışmanın beklediğini söyledi.
Son günlerde Ukrayna ordusu, Zaporojye hattında Rus savunma hattını yoklayıcı küçük çaplı ataklarını artırdı. Cepheden gelen haberlerde Ukraynanın topçu ateşini ve yerel sızma girişimlerini sıklaştırdığı belirtiliyor. Rus askeri uzmanlar Ukraynanın beklenen taarruzunun başarısız olması halinde Batıdan yine aynı miktarda silah ve mühimmat edinmesinin son derece zor olacağı görüşünde.

Son güncelleme: 13:05 23.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı