• Turkhane Logo

Tanrıkulu: Birazcık vicdanı olanı Ayşe Özdoğan’ın yaşadıklarını dinlemeye çağırıyorum

Tanrıkulu, cezası onanan ve hapse girme riskiyle karşı karşıya olan KHK’lı öğretmen Ayşe Özdoğan’ın infazının ertelenmesini talep ederek, vicdan çağrısında bulundu.

13:37 22 Haziran 2021 Salı
Tanrıkulu: Birazcık vicdanı olanı Ayşe Özdoğan’ın yaşadıklarını dinlemeye çağırıyorum
Tanrıkulu, cezası onanan ve hapse girme riskiyle karşı karşıya olan KHK’lı öğretmen Ayşe Özdoğan’ın infazının ertelenmesini talep ederek, vicdan çağrısında bulundu.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Sezgin Tanrıkulu, hapis cezası onandığı için cezaevine girme riskiyle karşı karşıya kalan Ayşe Özdoğan’ın infazının ertelenmesi çağrısında bulundu.

MST TV’de insan hakları gündemini değerlendiren Tanrıkulu, Özdoğan’ın durumuna da değinerek, “Ayşe Özdoğan, eşi iki yıldır tutuklu, kalp hastası. Tek çocuklarına bakan ve ağır kanser hastası olan ve cezası onanan bir yurttaşımız. İnfazı henüz ertelenmedi. Onun infazının ertelenmesi için de çaba içerisinde olacağımızı buradan belirtiyorum” ifadelerini kullandı.

  Birazcık vicdanı olan herkesi #AyşeÖzdoğanın yaşadıklarını dinlemeye ve bu zor günlerde kanser hastalığı ile tam anlamıyla boğuşurken cezası onaylandığı için cezaevine girme riskine karşı dayanışmaya çağırıyorum.

AyşeÖzdogan İçinSesOlhttps://t.co/YNH9kOsYqC — Sezgin Tanrıkulu (@MSTanrikulu) June 21, 2021
Tanrıkulu, mesajını, kişisel twitter hesabından, “Birazcık vicdanı olan herkesi #AyşeÖzdoğan’ın yaşadıklarını dinlemeye ve bu zor günlerde kanser hastalığı ile tam anlamıyla boğuşurken cezası onaylandığı için cezaevine girme riskine karşı dayanışmaya çağırıyorum” çağrısıyla duyurdu.
  Artık dayanacak gücüm kalmadı.Onaylanmadan sonraki sancili bekleyiş tedavi sürecimi tepe taklak etti.Düzenli kullandigim ilaçlarimi son 1 haftada vücudum beklenmedik tepkiler vermeye başladi.BEN SADECE YAŞAMAK İSTİYORUM.
AyşeÖzdogan İçinSesOl@adalet_bakanlik @TCYargitay https://t.co/LTgqDBRLuE — Ayşe Özdoğan (@ayse_ozdogan1) June 21, 2021
Ayşe Özdoğan, temel ihtiyaçlarını bile bir başına karşılayamayacak durumda bir ağır hasta. Cezaevine girdiğinde yalnız başına hayatta kalamayacağını haykıran Özdoğan, sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıyor. CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun kendisiyle ilgili açıklamasını paylaşan, Özdoğan, “Artık dayanacak gücüm kalmadı. Onaylanmadan sonraki sancılı bekleyiş tedavi sürecimi tepe taklak etti. Düzenli kullandığım ilaçlarımı son 1 haftada vücudum beklenmedik tepkiler vermeye başladı. BEN SADECE YAŞAMAK İSTİYORUM” dedi.

Son güncelleme: 13:37 22.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı