• Turkhane Logo

Tanklar Suriye’ye geçti, operasyona ÖSO da katılıyor!

Genelkurmay Başkanı Akar: Yaralı gazilerimiz var...

09:37 21 Ocak 2018 Pazar
Tanklar Suriye’ye geçti, operasyona ÖSO da katılıyor!
Genelkurmay Başkanı Akar: Yaralı gazilerimiz var...

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin kentindeki YPG/PYD’ye yönelik düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alacak tanklar, Kilis’ten Suriye’ye geçti.

Çekicilere yüklü tanklar, gece saatlerinde güvenlik önlemleri arasında Öncüpınar Sınır Kapısı’na geldi. Tankları taşıyan çekiciler, güvenlik önlemleri arasında Suriye’nin Azez İlçesine geçti.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’DAN AÇIKLAMALAR

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’deki ‘Zeytin  Dalı’ Harekatına ilişkin, “Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşi ile alanın yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir.  Barış, huzur, esenlik getirmeyi hedefleyen bir harekattır” dedi.

/


Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü’nde görüştü. Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Afrin’deki ‘Zeytin  Dalı’ Harekatına ilişkin açıklama yapıldı.

/

“OPERASYON MEHMETÇİK VE ÖZGÜR SURİYE ORDUSU İLE BİRLİKTE…”

Afrin’deki ‘Zeytin  Dalı’ Harekatına ilişkin Yıldırım şöyle konuştu: “Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiştir. Hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşi ile alanın yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir.”



GENELKURMAY BAŞKANI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulisi Akar, Afrin’deki ‘Zeytin Dalı’ Harekatına ilişkin, “Harekâtın planlama ve icrasında sadece ama sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, bina, silah, araç gereç vesaire hedef alınacak. Sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için de her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilecektir. Şu anda bile bazı yaralılarımız, gazilerimiz var’ dedi.

YPG: 100 YERDE BOMBARDIMAN YAPILDI

Tükriye’nin Afrine yönelik hava harakatıyla ilgili YPG’nin Afrin Sözcüsü Rojahat Roj, Sputnik’e konuştu.
TSK uçakları tarafından Afrin’de YPG mevzilerinin de bombalandığını belirten Roj, şunları söyledi:
“TSK uçakları Afrin bölgesinde 100 yere bombardıman yaptı. Türkiye’nin savaş uçakları Suriye içerisinde Afrin’deki YPG/ YPJ mevzilerini de vurdu. Fakat askeri yerlerde can kaybı yok. Afrin merkeze yakın yerlerde bombardıman oldu. Türkiye ve ÖSO güçleri Bilbile bölgesinden Afrin’e girmek istediler ancak YPG güçlerimiz izin vermedi. Çatışmalar sürüyor. ÖSO ve Türk askerinden kayıpları hakkında bilgimiz yok. Bu yapılan saldırılar karşılıksız kalmayacak. Uçakların bombardımanı devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre 56 savaş uçağı bombardımanda yer aldı.”

Son güncelleme: 09:37 21.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı