• Turkhane Logo

'Tanımıyorum' demişti, Burhan Kuzu uyuşturucu baronu ile yemek masasında

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile ilişkisini reddeden AKP eski Milletvekili Burhan Kuzu'nun, Zindaşti ile yemek yediği ana dair görüntüler ortaya çıktı.

11:00 05 Mart 2019 Salı
'Tanımıyorum' demişti, Burhan Kuzu uyuşturucu baronu ile yemek masasında
İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile ilişkisini reddeden AKP eski Milletvekili Burhan Kuzu'nun, Zindaşti ile yemek yediği ana dair görüntüler ortaya çıktı.





Kuzunun, Zindaştinin cezaevinden tahliye edilmesinde rol oynadığı iddiaları gündeme gelmiş ancak Kuzu, Zindaştiyi tanımadığını ve olayla hiçbir ilgisi olmadığını savunmuştu. Cumhuriyet Gazetesinin ortaya çıkardığı görüntülerde ise, Kuzu ve Zindaşti aynı masada yemek yerken görülüyor.


Zehra Özdilekin haberine göre, daha önce Zindaştiyi tanımadığını ileri süren Kuzu, fotoların ortaya çıkmasının ardından Zindaşti ile yemek yediğini kabul etti ve bu kişinin kendisinden vatandaşlık için yardım istediğini söyledi. 

2011 veya 2014... Vatandaşlık için yardım istedi. Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’ne müracaat etti. Ben de genel müdürü aradım yardımcı olmalarını istedim. Müdür bir ay sonra bana döndü, ‘hocam bu adamın sıkıntıları falan var’ dedi. Ben de sıkıntı varsa kalsın dedim. Bir daha da görmedim adamı, ilk ve son görüşümdü diye konuşan Kuzu, daha önce ise Zindaştiyi hiç tanımadığını öne sürmüştü. 

Habere göre, Zindaşti 2007’de Büyükçekmece’de düzenlenen operasyonda 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklanmasıyla gündeme geldi. Zindaşti aynı yıl Zekeriya Öz’e bir ifade verdi ve bu ifade sonrasında “gizli tanık” olmak şartıyla serbest bırakıldı.

Zindaşti, 2014 yılında Küçükçekmecede kızının katilleri olduğunu düşündüğü iki kişiyi öldürttü ancak sonradan bu kişilerin yanlış hedef olduğu ortaya çıktı. İnfazı gerçekleştirenlerin Birleşik Arap Emirliklerinde olduğunu öğrenen Zindaşti, burada iki kişiyi daha infaz ettirdi. Ardından, polisin izine ulaşmak üzere olduğunu fark eden Zindaşti, emir verdiği adamını da Panamada öldürttü.

Ardından Zindaşti, kızının öldürülmesi ile ilgili davada azmettirici olarak suçlanan Orhan Ünğanın avukatı Kudbeddin Kayanın da öldürülmesinde rol oynadı. 2018de yakalanan Zindaşti, daha sonra 19 Ekim günü tahliye edildi. Tahliyede Burhan Kuzunun rol oynadığı belirtilirken, Zindaştinin yeniden yakalanması kararı çıktı. Ancak Zindaşti, üç saat içerisinde izini kaybettirdi.

Tahliye kararı veren hakim Cevdet Özcanın görev yeri değiştirildi ve Küçükçekmece Adliyesi’ne hâkim olarak gönderildi. 

Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesine ilişkin yargılaması süren ve Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Orhan Ünğan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na “yargıya müdahale ettiği” gerekçesiyle Kuzu ile ilgili suç duyurusunda bulundu.


Kaynak: Cumhuriyet

Son güncelleme: 11:00 05.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı