• Turkhane Logo

Tamer Karadağlı baltayı taşa vurdu: Şikayet ettiği bina bakın kiminmiş?

Eleştiriler eşliğinde AKP'nin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atadığı Tamer Karadağlı, büyük bir krize imza attı.

16:04 29 Mart 2024 Cuma
Tamer Karadağlı baltayı taşa vurdu: Şikayet ettiği bina bakın kiminmiş?
Eleştiriler eşliğinde AKP'nin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atadığı Tamer Karadağlı, büyük bir krize imza attı.

Oyuncu Tamer Karadağlı, Ağustos 2023te Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmuştu. Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosunun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezinin bakımsız halini görünce Rezalet sözleriyle sitem etti. Karadağın şikayet ettiği binanın Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olduğu ortaya çıktı.

Oyuncu Tamer Karadağlı, 2023 Ağustos ayında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmuştu. Karadağlının Devlet Tiyatrolarına atanması büyük tepki çekmişti. Ünlü oyuncu geçen günlerde Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosunun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezindeki bakımsızlığa tepki göstermişti.

Antalya Büyükşehir Belediyesine eleştiren Karadağlı, Rezalet! Hiçbir şey yapılmamış. Gerçekten utanç kaynağı, inanamıyorum. Bina savaştan çıkmış gibi korkunç durumda. Belediye bunları görmüyor mu? dedi.
BİNA BAKANLIĞA AİT ÇIKTI
Onedionun aktardığına Karadağlının eleştirdiği Haşim İşcan Kültür Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olduğu ortaya çıktı.
Kültür Merkezi, 2003 yılında mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine ait olan araziye yapılmıştı. Bina, 2006 yılında Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğüne devredilerek aynı yılın Aralık ayında Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından ortaklaşa kullanılmak üzere açılmıştı.
Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, Tamer Karadağlı’nın yönettiği Devlet Tiyatroları’nın da bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bünyesinde bulunuyor.


Son güncelleme: 16:04 29.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı