• Turkhane Logo

Tam kapanma olmayınca vaka sayısındaki artış sürüyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında önerilen tam kapanma uygulanmadı. Gece ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması ise işe yaramadı. Koronavirüs vaka sayısındaki artış sürüyor.

10:42 17 Aralık 2020 Perşembe
Tam kapanma olmayınca vaka sayısındaki artış sürüyor
Koronavirüsle mücadele kapsamında önerilen tam kapanma uygulanmadı. Gece ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması ise işe yaramadı. Koronavirüs vaka sayısındaki artış sürüyor.



Önce geceleri ve 4 Aralık’tan itibaren de hafta sonları uygulamaya başladığı sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen Kovid-19 salgını hızla artmaya devam ediyor. Uzmanlar, salgın karşısında uygulanan eksik yöntemlerin, yeni salgın dalgalarına neden olacağının altını çizdi.

30 BİN OLAN VAKA 32 BİNE ÇIKTI


Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tablolarında, 1 Aralık’ta 30 bin 110 yeni vaka olduğu açıklandı. Ancak, günlük vaka sayısı, uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına rağmen artmaya devam etti ve 10 Aralık’ta 31 bin 712, 15 Aralık’ta ise 32 bin 102 yeni vaka olduğu bildirildi.

VAKA ARTIŞLARI KISIR DÖNGÜYE GİRER

BirGün’den İsmail Arı’ya konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi, Göğüs, İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Akkurt, kısıtlamalara rağmen vaka sayısının artmasıyla ilgili “Bu kısıtlamaların bilimsel olarak salgın sürecine bir katkı sunmayacağını ifade ettik. İnsanları hafta sonu eve kapatıp, pazartesi sabah 5‘ten itibaren de kapalı servis araçlarıyla kapalı ortamlara çalışmaya gönderirseniz vaka artışları da sürekli olarak bir kısır döngüye girer” dedi.

DÖRT HAFTALIK KAPANMA ŞART

Salgını önlemek için uzun süreli kapanmanın şart olduğunu vurgulayan Akkurt, “Biz TTB olarak, uzmanlık dernekleri ve bilim insanlarıyla beraber tüm dünyada salgının kontrol altına alınabilmesinin birinci koşulunun enfeksiyon zincirinin kırılması olduğunu belirttik. Bunun yolu da en az iki hafta ve mümkünse dört haftalık, sosyal devlet ilkelerinin gereklerinin de yerine getirildiği tam kapanmadır” diye konuştu.

BİR DALGANIN DAHA GELMESİ SÜRPRİZ OLMAYACAK

Etkisiz yöntemlerin yeni dalgalara neden olacağını hatırlatan Akkurt, “Tüm dünyayla beraber ikinci dalgayı yaşıyoruz ama bir dalganın daha gelmesi sürpriz olmayacaktır. Hastaneler dolmuş, yoğun bakımlar taşmış ve sağlıkçılar da tükenmiş durumda. Havaların daha da soğuması, kapalı alanlarda insanların daha da yığılması enfeksiyonun daha da artmasına neden olacaktır. Rakamlarla oynayarak düşüş olduğunu gösteremezsiniz, çünkü sahadaki durum belli” dedi.

Son güncelleme: 10:42 17.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı