• Turkhane Logo

Taksicinin katili, AKP’nin infaz kanunuyla tahliye edilmiş 

13:25 29 Ekim 2023 Pazar
Taksicinin katili, AKP’nin infaz kanunuyla tahliye edilmiş 





Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde müşteri gibi aracına binen kişi tarafından tabancayla 10 el ateş edilerek öldürülen taksici cinayetinin güvenlik kamera kaydı ortaya çıktı. Taksicinin, tabancayı almak için hamle yaptığı sırada kurşunların hedefi olduğu anlar dehşet verici… Katil zanlısı Mustafa G.’nin 2016 yılında cinayetten tutuklandığı ancak infaz düzenlemesiyle salıverildiği ortaya çıktı.  



Buna göre, katil zanlısı önceki cinayetini kardeşiyle birlikte 2016 yılının Haziran ayında işliyor. Tartıştığı ortağını bıçakla öldürüyor. Kardeşi ve kendisi 15’er yıl ceza alıyor. Cezaları Yargıtay’ın 16.04.2019 tarihli kararıyla kesinleşıyor. Ancak infaz düzenlemesiyle tahliye ediliyor.  



Kan dorduran olay, 14 Ekim günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, müşteri gibi taksiye binen ve tabancasını çıkartan Mustafa G. (43) ile sürücü Murat Karaca (45) arasında tartışma çıktı. Mustafa G., tabanca ile Murat Karaca’yı tehdit etti. Murat Karaca’nın tabancayı almak için hamle yaptığı sırada Mustafa G., defalarca ateş etti. Yokuş aşağıya kayan taksi, pikap ile kamyonete çarparak durabildi. Murat Karaca olay yerinde hayatını kaybederken, kaçan Mustafa G., İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Cinayetin Murat Karaca’nın, Mustafa G.’nin bir yakınına tokat atığı iddia edilerek işlendiği öğrenildi. 

Son güncelleme: 13:25 29.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı