• Turkhane Logo

Tahir Elçi dosyasında yaprak kıpırdamıyor

Tahir Elçi cinayetinin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması yönelik Meclis Araştırması açılmasını isteyen HDP’li vekil Meral Danış Beştaş, savcılıkta yaprak kıpırdamadığını belirtti.

13:00 26 Kasım 2019 Salı
Tahir Elçi dosyasında yaprak kıpırdamıyor
Tahir Elçi cinayetinin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması yönelik Meclis Araştırması açılmasını isteyen HDP’li vekil Meral Danış Beştaş, savcılıkta yaprak kıpırdamadığını belirtti.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi. Beştaş, Meclis Araştırması açılma talebinin gerekçesinde, Elçi’nin meslek yaşamı boyunca ülkede faili veya failleri bulunmayan davaların sonuçlanması için mücadele ettiğini, kendisinin de faili ve failleri bulunmayan bir cinayetin kurbanı olduğunu belirtti.

2 BAŞSAVCI VE 4 SAVCI DEĞİŞTİ


Cinayetin faili meçhul kalmaması gerektiğini ifade eden Beştaş, “Aradan geçen 4 yıl zarfında yargı alanında hiçbir gelişme kaydedilmemiş ve sorumlular bulunmamıştır. Elçi cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada 2 başsavcı ve 4 savcı değişmiş, Elçi’ye doğru ateş ettiği görüntülerde de yer alan 4 kolluk görevlisi ise dosyada sadece tanık olarak gösterilmiştir. Elbette Tahir Elçi’nin bir basın açıklaması esnasında, onlarca kişinin gözü önünde ve kameraların canlı kayıt yaptığı sırada gerçekleşen ölümü karşısında, Elçi’yi vuran kişi/kişilere ve vurulduğu anı gösteren herhangi bir görüntü kaydına ulaşılmamış olması son derece çarpıcıdır” ifadelerine yer verdi.

‘CİNAYET DOSYASI BİR HUKUK SKANDALI’

Beştaş, Elçi cinayeti dosyasının bir hukuk skandalı olduğunu belirterek, en başından itibaren olay yeri incelemesinin dahi yapılmadığını, delillerin karartıldığı ve sorumluların ortaya çıkmaması için tüm çabanın sarf edildiğini kaydetti.

‘TOPLUMSAL KUCAKLAŞMA İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM’

Elçi’ye yönelik suikastın açıklığa kavuşturulması, geçmiş dönemlerde yaşanan faili-failleri bulunmayan cinayetlere de bir ışık tutması bakımından büyük önem taşıdığını kaydeden Beştaş, “Sorumluları ortaya çıkarılmamış birçok faili/failleri bulunmayan cinayetin yarattığı umutsuz tabloda, Tahir Elçi cinayetinin sorumlularının ortaya çıkarılması toplumsal kucaklaşma ve tesis edilecek onurlu bir barış adına da önemli bir adım olacaktır. Bu nedenle, ülke olarak geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerden hareketle, böylesi kışkırtıcı yaklaşımların araştırılması ve bu Meclis çatısı altında sorumlularının bulunmasına katkı sağlanması gereklilik arzetmektedir” dedi.

Son güncelleme: 13:00 26.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı