• Turkhane Logo

Tahıl anlaşmasında ilerleme olmayacak!

BM, tahıl anlaşmasını yeniden başlatmak için Rosselhozbank'ı SWIFT sistemine bağlamayı planlamıyor.

17:25 03 Eylül 2023 Pazar
Tahıl anlaşmasında ilerleme olmayacak!
BM, tahıl anlaşmasını yeniden başlatmak için Rosselhozbank'ı SWIFT sistemine bağlamayı planlamıyor.


TURKHANE.COM - MOSKOVA 
Rus tarım bankası Rosselhozbankın tahıl anlaşması uğruna SWIFTe bağlanıp bağlanmayacağı belli oldu. TASS haber ajansının Birleşmiş Milletler’den kaynaklarına atıf yaparak verdiği haberde Rosselhozbankın ‘tahıl anlaşması’ için SWIFTe bağlanması planlanmıyor.
Tahıl anlaşması için diğer seçeneklerin değerlendirildiği belirtiliyor. Bu seçenekler arasında bankanın bir yan kuruluşuyla olan bazı düzenlemeler de var.
TASS’a göre BM yetkilisi, ne BMnin ne de Türkiyenin Rosselhozbank’ı ve iştirakini SWIFTe tek başına bağlayamayacağını ekledi. Bunun için ABD ve Avrupa Birliğinin iznine ihtiyaçları olduğunu, bu seçeneğin onaylanması durumunda fikrin hayata geçirilmesinin aylar sürebileceğini de sözlerine ekledi.
Daha önce Ankaranın siyasi çevrelerinden bir kaynak aynı şekilde, tahıl anlaşmasının aynı şartlarda sürdürülme şansının son derece düşük olduğunu söylemişti. Ona göre BM, ABDnin bununla ilgilenmemesi nedeniyle Rusyaya tüm kısıtlamaların kaldırılmasını garanti edemez.
Uzmanlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak müzakereler sonucunda önemli bir sonuç elde edilmesinin mümkün olmayacağını söylüyor

Son güncelleme: 17:25 03.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı