• Turkhane Logo

Tahıl anlaşmasına ilişkin çelişkili açıklamalar

Tahıl koridorunun geleceği açısından Türkiye-Rusya-Ukrayna toplantısı çok önemli

15:48 03 Mayıs 2023 Çarşamba
Tahıl anlaşmasına ilişkin çelişkili açıklamalar
Tahıl koridorunun geleceği açısından Türkiye-Rusya-Ukrayna toplantısı çok önemli



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye, Rusya ve Ukraynadan heyetlerin tahıl anlaşmasını görüşmek üzere 5 Mayısta İstanbulda bir araya gelmelerinin planlandığını söyledi.
Ancak Rusya Dışişleri Bakanlığı, tahıl anlaşmasına ilişkin toplantının tarihinin henüz kararlaştırılmadığını, tarihle ilgili görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, tahıl anlaşmasının uzatılmasına ilişkin üst düzey toplantı için tarih üzerinde çalışıldığını ve netleştiğinde duyurulacağını söyledi.
Zaharova, ‘İstanbuldaki Ortak Koordinasyon Merkezinde Rusya, Türkiye, Ukrayna ve BM temsilcileri arasında çalışma temasları sürüyor. Teftişler için bu gerekli. Önümüzdeki dönemde üst düzey bir toplantı yapılması görüşülüyor, tarihler belli değil’ dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl girişiminin süresinin uzatılmasına yönelik, “5 Mayıs Cuma günü Türkiye, Ukrayna ve Rusya savunma bakan yardımcılarının İstanbul’da bir araya gelmesi planlanıyor” demişti. Toplantıda tahıl girişimi başta olmak üzere bazı konular görüşüleceğini, tahıl anlaşmasının herhangi bir aksaklığa uğramadan devam etmesini istediklerini, bu kapsamda tarafların süre uzatılmasına sıcak baktığını belirtmiş ve herhangi bir sorun olmadan bu girişimin uzatılmasını istediklerini söylemişti.

Son güncelleme: 15:48 03.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı