• Turkhane Logo

Suudi Arabistan umre ziyaretleri için kapıları yeniden açtı

Suudi Arabistan yönetiminin koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 6 ay ara verdiği umre ziyaretleri yeniden başladı.

09:52 04 Ekim 2020 Pazar
Suudi Arabistan umre ziyaretleri için kapıları yeniden açtı
Suudi Arabistan yönetiminin koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 6 ay ara verdiği umre ziyaretleri yeniden başladı.

Suudi Arabistanın Mekke kentindeki Mescid-i Haram ve Medinedeki Mescid-i Nebevi İşleri (Harameyn) Başkanlığının Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, umrecilerin Kovid-19 tedbirleri altında ulaştığı kaydedildi.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmeyen açıklamada, umrecilerin Kabeye tavaf alanına girişlerini gösteren fotoğraflar paylaşıldı.
Suudi Arabistan, 29 Eylülde, Kovid-19 nedeniyle 6 ay ara verilen ve bugün yeniden başlayacak olan umre ziyaretleri için birtakım tedbirler alınacağını duyurmuştu.
Kovid-19 tedbirleri kapsamında Kabe ve Hacerul Esved çevresine konulan barikatın orada kalmaya devam edeceği, umrecilerin Kabe ve Hacerul Esvede ulaşmasının ve dokunmasının engelleneceği, Kabenin de içinde bulunduğu Mescid-i Haramın günde 10 kez dezenfekte edileceği belirtilmişti.
Umrecilere zemzem suyunun kapalı kutular içinde verileceği, Kovid-19 belirtisi gösteren umreciler için de karantina odaları hazırlandığı bilgisi paylaşılmıştı.
İçişleri Bakanlığı kaynakları, 23 Eylülde yaptıkları açıklamada, ülke içinden umre yapmak isteyenler için 4 Ekimden itibaren Mekkede, Kabenin de içinde bulunduğu Mescid-i Haramın yüzde 30luk kapasiteyle (günlük 6 bin kişi için) açılacağını, 18 Ekimden itibaren ise Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevideki Ravza-i Şerifin yüzde 75 kapasiteyle ülke içinden ziyaretçileri kabul edeceğini aktarmıştı.
Kasım ayının başından itibaren ise yurt içi ile yurt dışından umre ve ibadet için gelenlerin kabul edilmeye başlanacağını belirten kaynaklar, bu aşamada Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevinin Kovid-19 önlemleri alınarak tam kapasiteyle ibadete açılacağını ifade etmişti.
Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadeti sadece Suudi Arabistanda yaşayanlarla sınırlı tutulmuş, yurt dışından hacı adayı kabul edilmemişti.

Son güncelleme: 09:52 04.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı