• Turkhane Logo

Suruç katliamında oğlunu kaybeden anneye 7.5 yıl hapis cezası

Evrim Deniz Erol’un 60 yaşındaki annesi Besra Erol, oğlunun Suruç’taki bombalı saldırıda hayatını kaybetmesine gösterdiği tepkiler nedeniyle “örgüt üyesi” olmak suçlamasından mahkum edildi.

10:39 01 Mayıs 2019 Çarşamba
Suruç katliamında oğlunu kaybeden anneye 7.5 yıl hapis cezası
Evrim Deniz Erol’un 60 yaşındaki annesi Besra Erol, oğlunun Suruç’taki bombalı saldırıda hayatını kaybetmesine gösterdiği tepkiler nedeniyle “örgüt üyesi” olmak suçlamasından mahkum edildi.





Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine IŞİD’in 20 Temmuz 2015’teki bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişiden Evrim Deniz Erol’un annesi 60 yaşındaki Besra Erol tutuklanarak cezaevine konuldu. Erol, oğlunun mezarı başında yaptığı konuşmasından dolayı açılan dosya kapsamında dün görülen duruşmada 7.5 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Erol, tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.


60 yaşındaki Erol hakkında oğlunun mezarı başında yaptığı konuşmalardan dolayı ve katıldığı basın açıklamaları gerekçe gösterilerek ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla 1 yıl önce iddianame hazırlandı. Bir yıl süren yargılama sonrasında mahkeme heyeti Erol hakkında dün kararını açıklayarak Erol’a 7 buçuk yıl hapis cezası verdi.


Muş Cezaevi’ne konulan Erol’un avukatı Abdülbaki Erdoğmuş, verilen hapis cezasına tepki göstererek, Erol hakkında iddianamede yer alan iddiaların suç unsuru taşımadığını söyledi. Erdoğmuş, “Besna Hanım katıldığı basın açıklamalarından ve telefon görüşmelerinden yargılanıyordu. Basın açıklaması, telefon görüşmeleri suç unsuru olarak delil taşımaz. Son dönemde Muş’ta ve bölgede sadece basın açıklamasına katılmak örgüt üyeliği için yeterli görülerek hapis cezaları veriliyor. Ne yazık ki Muş’ta da böyle bir durumla karşı karşıyayız. Bunu hukuken kabul etmek mümkün değil. Çünkü böyle bir şey kabul edilirse bölgedeki insanların yarısının cezaevine girmesi gerekiyor” dedi.

SURUÇ’TA ADALET İSTEYEN TUTUKLANIYOR

Suruç Aileleri İnsiyatifi de bugün İstanbul’daki İnsan Hakları Derneği’nde konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Suruç Aileleri İnsiyatifi, Besna Erol’un bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu: “Suruç Katliamı’nın yaşanmasından bu yana yaklaşık 4 yıl geçti. 4 yıldan beri katliamın faillerinin yargılanmasını istiyoruz. Ancak tüm ısrarlarımıza rağmen faillerin yargılanması bir türlü gerçekleşmedi. Aksine yargılama okları Suruç için adalet isteyenlere çevrildi. Bu 4 yıllık süre boyunca Suruç yaralısı arkadaşlarımız, avukatlarımız, Suruç için adalet isteyen dostlarımız tutuklandı. Suruç şehitlerinin cenazelerine katılmak açılan dava dosyalarına suç unsuru olarak konuldu. Bunlar da yetmezmiş gibi mezarlarımıza saldırdılar. Mezarlara saldıran failler yakalanmadı. Bunun yerine oğlunun mezarı başında yaptığı konuşmayı gerekçe göstererek Suruç ailelerimizden Besna Erol anneye dava açılmış ve bir yıl süren yargılamanın sonucunda 7 buçuk yıl hapis cezası verilerek tutuklanmıştır. Bu ceza Suruç ailelerinin adalet mücadelesine verilmiştir. Verilen bu cezanın kabul edilmesi mümkün değil. Bu kararın bir an önce iptal edilmesini Besna annemizin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”

SURUÇ KATLİAMI NEDİR?

Kobanê’deki çocuklara oyuncak götürmek için Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen 33 kişi Suruç’ta buluşmuştu. Yola çıkacakları sırada, IŞİD’in 20 Temmuz 2015’teki bombalı saldırısı sonucu yaşamlarını yitirdiler.

Son güncelleme: 10:39 01.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı