• Turkhane Logo

Suriye'den Türkiye'ye uyarı: 'Topraklarımıza müdahale olursa savaşırız

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, topraklarına yönelik

18:54 20 Temmuz 2022 Çarşamba
Suriye'den Türkiye'ye uyarı: 'Topraklarımıza müdahale olursa savaşırız
Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, topraklarına yönelik

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, resmi temaslarda bulunmak üzere Tahrana gelerek İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü.

Faysal Mikdad, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.
Mikdad, Suriye topraklarına yönelik herhangi bir Türk operasyonunun bölgedeki güvenlik ve istikrarı baltalayacağını öne sürdü.
Mikdad ayrıca, İranın, Suriyenin toprak bütünlüğü konusunun Astana Bildirisinde yer alması için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür etti.
TÜRKİYENİN SURİYEYE MÜDAHALESİNE KARŞIYIZFaysal Mikdad, dün Tahranda düzenlenen Rusya, Türkiye ve İran zirvesini anımsatarak, Astana Toplantısının yapılmasının ardından benim Tahranda olmam gayet doğaldır. Türkiye ve hiçbir diğer ülke, Suriyeye girmekten kazançlı çıkmaz ve bu, Suriye ile Türkiyenin savaşmasına neden olur ve iki dost ve kardeş ülkeyi etkiler dedi.
Mikdad, Türkiyenin Suriyedeki adımlarına değinerek, Türkiyenin Suriye topraklarına müdahalesine karşıyız ve Suriyede yerleşim yerlerinin inşasına ve Türkleştirme politikasına karşı bir duruşumuz var diye konuştu.
Mikdad ayrıca, ABDnin Suriyedeki faaliyetlerine işaret ederek, Fıratın doğusunda Suriye askerleri bulunmalıdır. Hiçbir ülkeye Suriye topraklarına girmesi için izin vermeyiz. ABD nasıl petrol ve su gibi kaynaklarımızı yağmalama hakkına sahip olabilir? Suriye halkı da yaptırımlardan dolayı acı çekiyor dedi.
BATI HEGEMONYASI SONA ERDİFaysal Mikdad, ABD ve terör örgütü YPG/PKKnın Suriye’nin kaynaklarını yağmalamayı sürdürdüğünü ifade ederek, Milislerin yabancılara bel bağlamaması ve vatan kucağına dönmeleri gerekiyor. ABDye bağlı olanların (YPG/PKK), Türkiye’ye Suriye topraklarını işgal etmesini aklaması için bir gerekçe vermemesi gerekiyor diye konuştu.
Mikdad, Batı’nın kendi politikalarına karşı çıkan ülkelere uyguladığı yaptırımlar uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’ne aykırıdır. Batı’nın dünya üzerindeki hegemonyasının sayfası kapanmıştır dedi.
TÜRKİYENİN ENDİŞELERİ GİDERİLMELİDİRHüseyin Emir Abdullahiyan ise, Suriyenin toprak bütünlüğünün kendileri için önemli olduğunu belirterek, Suriyede terör savaşlarının çözülmesini ve Türkiyenin duyduğu endişelerin giderilmesi gerektiğini vurguluyoruz ifadelerini kullandı.
Abdullahiyan ayrıca, Dünkü toplantıların devamında Türkiyenin, Suriyeye girme olasılığı ile ilgili endişelendiğimizi belirtmek isterim diye konuştu.

Son güncelleme: 18:54 20.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı