• Turkhane Logo

Suriye'deki iç savaştan sonra Türkiye'ye 1 milyon 309 bin çocuk geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'de iç savaş başladıktan hemen sonra Türkiye'ye 1 milyon 309 bin çocuğun geldiğini söyledi.

09:23 19 Şubat 2018 Pazartesi
Suriye'deki iç savaştan sonra Türkiye'ye 1 milyon 309 bin çocuk geldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'de iç savaş başladıktan hemen sonra Türkiye'ye 1 milyon 309 bin çocuğun geldiğini söyledi.

Suriyede iç savaş başladıktan sonra Türkiyeye yoğun bir Suriyeli göçmen gelmeye başladı. Türkiyeye gelen göçmen Suriyeli çocuklara ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iç savaş sonrası 1 milyon 309 bin çocuk geldiğini kaydetti.

Soylu’nun verdiği bilgilere göre, 284 bin 777 Suriyeli çocuk da Türkiye’de doğdu. 

20 bin 429 Suriyeli öğrencinin Türkiye’deki üniversitelerde, 669 bin 780 öğrencininse Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda eğitim aldığını belirten Soylu, “Çarpıcı bir rakam, Suriye iç savaşı nedeniyle 10 bin çocuk, kendisine refakat edebilecek tüm yakınlarını kaybetmiş durumda” diye konuştu.


Somali’de inşa edilecek bir yetimhane için Trabzon’da düzenlenen yardım kampanyasında konuşan İçişleri Bakanı Soylu şu ifadeleri kullandı: “2016 rakamlarına göre dünyada 400 bin yetim var ama 12 milyondan fazla çocuk mülteci veya sığınmacı konumunda yaşıyor. 23 milyon kadar çocuk da kendi ülkesi içinde yerinden edilmiş veya göçmen konumundadır. Afrika’da çocuk savaşçı olarak savaştırılan çocukların sayısı on binlerle ifade ediliyor. Evet, çocuk savaşçı 9-10 yaşlarında çocuklar, anne babadan, aileden mahrumlar. Eğitiliyorlar, boynunda Kalaşnikoflarla savaştırılıyorlar. Birileri hala buralara vicdanlarını mühürleyerek silah satıyor, darbeler ve iç savaşlar organize ediyor. Suriye savaşı nedeniyle bugüne kadar Türkiye’ye gelen çocuk sayısı 1 milyon 309 bindir. Bu demektir ki bu aziz millet, o kara propagandaya itibar etmeyip bu kadar çocuğun hayatını kurtarmıştır. 284 bin 777 çocuk da bu topraklarda doğdu. 20 bin 429 Suriyeli öğrenci üniversitelerimizde, 669 bin 780 öğrenci ise Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda eğitim almaktadır. Çarpıcı bir rakam, Suriye iç savaşı nedeniyle 10 bin çocuk, kendisine refakat edebilecek tüm yakınlarını kaybetmiş durumda. Yani ne ana var, ne baba. Bu rakamları şunun için verdim: Bu aziz milletin vicdanının nasıl büyük bir iş başardığını, neden Somali’de bu yetimhaneyi yapmanın bize yakıştığını göstermek istedim.”



 

Son güncelleme: 09:23 19.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı