• Turkhane Logo

'Suriye'de Türk askerlerine nokta atışı saldırıyı Rusya koordine etti'

''Genelkurmay'da bir askeri kaynağımla görüştüm aynen şunları söyledi; Suriye rejimini Rusya salmış üstümüze. İdlib'deki 10 numaralı gözlem noktasına Suriye rejiminin yaptığı saldırı nokta atışları ile gerçekleşti. Rejim ordusu bu saldırıları Rusya'nın desteği olmadan yapamaz.

13:21 29 Haziran 2019 Cumartesi
'Suriye'de Türk askerlerine nokta atışı saldırıyı Rusya koordine etti'
''Genelkurmay'da bir askeri kaynağımla görüştüm aynen şunları söyledi; Suriye rejimini Rusya salmış üstümüze. İdlib'deki 10 numaralı gözlem noktasına Suriye rejiminin yaptığı saldırı nokta atışları ile gerçekleşti. Rejim ordusu bu saldırıları Rusya'nın desteği olmadan yapamaz.

Ahmet Takan / YeniçağNokta atışını Rusya koordine etti!. 
Rahmetli İsmet İnönünün meşhur sözüydü; Büyük devletlerle ilişki kurmak, ayı ile yatağa girmeye benzer.
Ülkenin en hassas dengeleri, dış politikası, stratejik derinliklere, pelikancılara SETAcılara, inceli kalınlı kıyafetsiz muhterislere bırakılınca ne yazık ki sık sık hatırlamak zorunda kalıyoruz. Bunların üstüne bir de toplumun tüm sinir uçlarına ağır tahribat veren duyarsızlık hastalığını ekleyin...
Hafta başında, Amerika ve Rusyanın katılımıyla İsrailde, yapılan üçlü güvenlik zirvesinin önemine dikkat çektik. Bakın bu, Japonyada gerçekleşecek G-20 Zirvesinin öncesine geliyor çok manidar dedik. Olmadı!.. 
Ardından açık kaynaklara dayanarak zirvenin sonucunun, 2011den sonra Suriye topraklarında bulunan yabancı askeri güçlerin çıkarılması olduğunu yazdık. Hedefte Türkiyenin olduğunu avaz avaz bağırarak söyledik. Olmadı!.. Kimse tınlamadı. R,Erdoğan G-20 zirvesinde liderlerle gülücüklü fotoğraflar çektirip Türkiyede servis edilirken (!) acı haber düştü;Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Suriye hükümeti güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kontrol ettiği bölgeden, Türkiyenin 10 numaralı gözlem noktasına top/havan atışları ile saldırılar gerçekleştirildiği aktarıldı. 
Saldırıların kasıtlı olduğunun değerlendirildiği belirtilen açıklamada, Yapılan saldırıda 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. denildi.  Rusyanın Ankara Ataşesinin, Genelkurmay Başkanlığına çağırılarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu ve saldırıların en ağır şekilde cezalandırılacağının iletildiği kaydedildi.
Bakanlıkdan yapılan diğer bir bilgilendirmede, Bölgede bulunan ateş destek vasıtalarımız ile saldırıyı gerçekleştiren rejim mevzileri etkili şekilde vurulmuştur denildi.
Yani, Ankara, saldırın arkasındaki gerçek adresi biliyordu ama açık edemiyordu!.. 
Genelkurmayda bir askeri kaynağımla görüştüm aynen şunları söyledi;Suriye rejimini Rusya salmış üstümüze. İdlibdeki 10 numaralı gözlem noktasına Suriye rejiminin yaptığı saldırı nokta atışları ile gerçekleşti. Rejim ordusu bu saldırıları Rusyanın desteği olmadan yapamaz.
Peki,bunun değerlendirmesi ne?..Japonyada toplanan G-20 Zirvesinde  Cumhurbaşkanı Erdoğanın Trump ile görüşmesinden önce bir tehdit mesajı. S-400lere yönelik... Bir sapma olursa, Suriyede askerlerinizi şehit ederim. İdlibden ülkenize 3 milyon  mülteci gönderirim diye.
Genelkurmay karargahından aldığım bu değerlendirmelerin önemli eksik bir yanı var. Rusya, İsraildeki üçlü toplantıda alınan karardan sonra ben anlaşmaya bağlıyım. Bakın Türk ordusunu vuruyorum mesajını net bir şekilde verdi. Hem de G-20 Zirvesinde fotoğraflar çektirilirken!.. 

Son güncelleme: 13:21 29.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı