• Turkhane Logo

Sürgün gazeteciler Hamburg’da buluştu

14:25 13 Eylül 2023 Çarşamba
Sürgün gazeteciler Hamburg’da buluştu





Dünya’nın farklı ülkelerinden gazetecilerin katıldığı “Sürgün Medya Forumu” Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlendi. Körber Vakfı tarafından organize edilen forum 3 gün sürecek.



Hamburg’un tarihi belediye binasında Nobel barış ödülü sahibi Rus gazeteci Dimitry Muratov’un açılış konuşması ile başlayan foruma sürgün gazeteci Can Dündar, Ukrayna’dan Ukrainskaya Pravda’nın yayın editörü Sevgil Musayeva ve die Zeit’ın Çin temsilcisi gazeteci Xifan Yang da konuk olarak katıldı. Forumda derneğimiz International Journalists Association e.V.’yi temsilen Dış İlişkiler Koordinatörü, sürgün gazeteci Yüksel Durgut da yer aldı.



Nobel ödüllü Dimitry Muratov açılış konuşmasında, Mihail Gorbaçov’un siyasi çalışmalarına ve mirasına değindi. Gorbaçov’un basın özgürlüğü konusunda Sovyetler Birliği’nin önünü açtığını söyleyen Muratov, “Savaş, politikacıların başarısızlığıdır” dedi. Muratov konuşmasında, yeni bir dergiyle Gorbaçov’un düşüncelerini hayata geçirmek için yetkililerden yardım istedi. Muratov, Nobel barış ödülünü savaştan etkilenen çocuklara yardım için 100 milyon dolardan yüksek bir rakama satarak takdir edilmişti.



Gazeteci Katrin Sandmann tarafından yönetilen diğer panelde, gazeteciler Can Dündar, Xifan Yang ve Sevgil Musayeva gazetecilerin Türkiye, Çin ve Ukrayna’daki durumunu ele aldılar.



Dünyanın farklı ülkelerinden üç gün sürecek foruma katılan gazeteciler, sürgünde mesleklerini yapabilmenin yollarını aradılar.

Son güncelleme: 14:25 13.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı