• Turkhane Logo

Sürgün ailelerin çocukları Jettingen Mindeltal Kolejinde Abitur Sevinci yaşadı

19:00 03 Temmuz 2023 Pazartesi
Sürgün ailelerin çocukları Jettingen Mindeltal Kolejinde Abitur Sevinci yaşadı





Jettingen Mindeltal-Gymnasium’dan bu yıl mezun olan yedi kız öğrenciye, okulda düzenlenen diploma töreniyle Abitur karneleri takdim edildi. Okul Müdürü Mustafa Üyrüş, öğrencilerden dördünün aileleriyle 2016’dan sonra Almanya’ya geldiğini hatırlatarak, sunulan eğitim kalitesini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.



Mezunlar için organize edilen tören, öğrencilerin okul ve yurt hayatlarından karelerle oluşturdukları sinevizyon gösterisi ile başladı.



Öğretmenlerini tek tek sahneye davet edip çiçek takdim eden mezunlar, vefa ve minnettarlıklarını ifade etti.



Öğretmenlerin ekrana yansıtılan emojilerle takdim edilmesi ve ders esnasında sıkça tekrar ettikleri cümlelerin hatırlatılması, salonda gülüşmelere neden oldu.



Törende konuşma yapan Mindeltal-Gymnasium müdürü Mustafa Üyrüş, mezun olan yedi öğrenciden dördünün aileleriyle 2016’dan sonra Almanya’ya gelmiş olmalarının, okulda sunulan eğitim kalitesini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.



Üyrüş, başarının mimari olan öğretmenlere, belletmenlere ve öğrenci ailelerine teşekkür etti.



Gelecek 10 yıl içerisinde toplum hayatının ve iş dünyasının ne yönde değişeceğini öngörmenin her zamankinden daha zor olduğunu ifade eden Üyrüş: “Yapay zekanın hangi alanlarda insanın yerini alacağını tam olarak bilemiyoruz. Ancak kesin olan şu ki, okulumuzda edindiğiniz bilginin yanında kazandığınız insanî değerlerin yerini hiç bir teknoloji dolduramayacak” ifadelerini kullandı.



Dönem birincisi Begüm Tan, konuşmasında yurt hayatının kişisel gelişimindeki rolüne değindi. Mindeltal yurdunda paylaşma, insanlarla bir arada yaşama ve ortak projeler geliştirme kabiliyetleri edindiğini ifade eden Tan, beşinci sınıftan itibaren öğrencilere sunulan aktivitelerin ve okul içinde üstlendiği görevlerin öz güvenine yaptığı katkıya vurgu yaptı.



Abitur sınavlarında iki dönem üst üste yüksek başarı gösteren Mindeltal-Gymnasium, Bavyera Eğitim Bakanlığı tarafından verilecek “Anerkennung” statüsüne başvuru hakkı kazandı.

Son güncelleme: 19:00 03.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı