• Turkhane Logo

Sürat Kargo'nun satışına suç duyurusu

HKP, Sürat Kargo’nun satışında usulsüzlük yapıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

17:34 12 Ağustos 2021 Perşembe
Sürat Kargo'nun satışına suç duyurusu
HKP, Sürat Kargo’nun satışında usulsüzlük yapıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu.


Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan ihalede Sürat Kargo’nun 335 milyon 500 bin liraya satılarak kamunun zarara uğratıldığını savunarak suç duyurusunda bulundu.  

HKP avukatları, Halil İbrahim Bacacı, TMSF Kurulu Başkanı ve Yetkilileri hakkında, “Bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak”, “İhaleye Fesat Karıştırma”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Nüfuz Ticareti” suçlarını işlediklerini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


“ARAŞTIRMAYA VE SORUŞTURMAYA MUHTAÇTIR”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Sürat Kargo’nun kârının son iki yılda yaklaşık 188 Milyon Türk Lirası olduğuna, kendi sektöründe üçüncü büyük şirket olduğuna ve değerinin ise 2 Milyar Türk Lirasına yakın olduğuna dikkat çekildi. Dilekçenin devamında “Değerinin olması gereken rakamın çok çok altında gösterilerek satılması, araştırmaya ve soruşturmaya muhtaç olduğunun göstergesidir” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede Sürat Kargo’yu TMSF’den satın alan Port Kargo’nun sahibi Halil İbrahim Bacacı’nın, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın arkadaşı olduğu hatırlatıldı.

“BU İHALE HUKUKA AYKIRIDIR”

Dilekçede, TMSF’nin bir kamu kuruluşu olduğuna dikkat çekildi. TMSF’nin yetkileri, görevleri, söz konusu satış ve ihale usullerinin yasalarla belirlendiğine vurgu yapıldı. İhalenin yasaya aykırı olduğunu belirtilen dilekçede, “Ülke gündemini, cayır cayır yanan ormanların oluşturduğu günlerde, adeta yangından mal kaçırırcasına yapılan ihale sonucu, kamuyu 1 Milyar Türk Lirasından fazla zarara uğratan bu ihaleyi hukuka aykırı biçimde yapanlar ve hukuka aykırı biçimde ihaleyi alanlar hakkında Türk Ceza Kanunu maddelerinden soruşturma başlatılmalıdır” denildi.

Dilekçede, yer alan isimler hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edildi. 

 

Son güncelleme: 17:34 12.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı