• Turkhane Logo

Süleyman Soylu’dan istifa açıklaması: İşimi yapamadığımı düşündüğüm an...

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İşimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur" dedi.

00:10 20 Mayıs 2021 Perşembe
Süleyman Soylu’dan istifa açıklaması: İşimi yapamadığımı düşündüğüm an...
Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İşimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur" dedi.


Organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin videoları Türkiyeyi sarsmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu.

PEKER ULUSLARARASI OPERASYONLA YURT DIŞINA ÇIKARILDI


Sedat Pekerin uluslararası bir operasyonla yurt dışına çıkarıldığını söyleyen Soylu, “Devlet suçlu susuzu haklı ile haksızı bu devlete ihanet edenlerin bu devlete asi olanı en iyi bilen anlayışa sahiptir ve şunu söyleyeyim alır getirir adaleti teslim eder, bu kadar. Ha Süleyman Soylu gider Ahmet gelir kimse merak etmesin millet Bu koltuklarda oturanlara yanlış iş yaptırmaz” dedi.

PEKER KÖFTECİ YUSUFA ÇÖKMEYE ÇALIŞTI

Sedat Pekerin Bursada Köfteci Yusufa çökmeye çalıştığını söyleyen Soylu “oradaki operasyonu ben başlattım” dedi.

Pekerle ilgili İzmir ve İstanbulda da operasyon olduğunu kaydeden Soylu, “İstanbuldaki durmuştu yeniden ben başlattım. Babamızın oğlu olsa kim olursa olsun bu ülkede mafya tipi örgütlenme yapıları üzerine haksızlık yapma hayat hakkı tanımayız kim ne derse desin” diye konuştu

KORUMA BENDEN ÖNCE VERİLDİ, BENİM DÖNEMİMDE ALINDI

Kendi bakanlığı döneminde Sedat Pekere polis koruması verildiği haberleri sorulan Soylu, “Benden 1,5 yıl önce verildi. Benim dönemimde de alındı” yanıtını verdi. 

Hadi Özışıkı tanıdığını söyleyen Soylu, “Anlıyorum ki ben uzun zamandan beri organize suç örgütünün hedefindeyim. Peki benimle temas edebilmiş mi, edememiş. Hadi Beyi Günaydın Gazetesindeki fotoğrafçılığından tanırım. Benim haberim olması idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey olabilir mi? Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklediyse hesabını ondan sorsun. Hangi siyasetçiye ayda 10 bin dolar gönderdiyse hesabını ondan sorsun” ifadelerini kullandı.

Pekerin evine yapılan polis baskınının görüntülerini de izleten Soylu, “Videolarının talibi var, gelsin anlatsın burada. Karısının iç çamaşırına sığınan aciz, edepsiz. Burada ne var? Onlarca kadın polis var. Burada bir kurgu var” diye konuştu. 

BEKÇİLERE BAKIŞ AÇISI İDEOLOJİK

Bekçi şiddetine yönelik eleştiriler de yanıt veren Soylu, “İdeolojik bir bakış açısı var” diye konuştu. Soylu, şöyle devam etti:

Biz bekçileri polis akademilerinde yetiştiriyoruz. Hakikaten 3 aylık eğitim 2 ay da saha eğitimi var. Toplam 5 ay eğitim. Geçmişteki bekçiler hariç olmak üzere. Uyuşturucudan her türlü asayişe kadar. Bekçi uyarmış, bekçiyi aralarına alıp dövmüşler. Bekçi de havaya ateş açmış. Ne yapsınlar, bıraksınlar mı?

CUMHURİYET GAZETESİNİ HEDEF GÖSTERDİ

Cumhuriyetin eski manşetlerini gösteren Soylu, Bizle ilgili yazı yazdılar ya, biz memleketimize bağlıyız diye. DHKPCnin hem reklamını, hem de bir savcının şehadetini söyleyemeyecek kadar yoksunlar ifadelerini kullandı.

CHPNİN OY ORANINI AÇIKLADI

Siyasete başladığından beri kamuoyu araştırmaları yaptırdığını belirten Soylu, “Son seçimden beri Cumhur İttifakının oyu 51,5in altına düşmedi. KONDAnın araştırması da öyle, bizim yaptıklarımız da öyle. AK Parti 40-40,5 seviyesi. MHP 10,5-11 seviyesi. Aceleleri, telaşları bu. Aldıkları siparişi yetiştiremiyorlar. Bizi uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlayan Kılıçdaroğlu, CHPnin oyuna baksın. Sorsunlar CHPnin oyunu bana. Yüzde 20,5-21, bir yıldır bu bantta gidiyor dedi.

AKŞENERE TEPKİ GÖSTERDİ

Soylu, AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğanı Netenyahuya benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin sözlerine ilişkin, Dediği yakışır mı? Akşener bu güne kadar ne yapmış o insanlarla ilgili, Cumhurbaşkanımız ne yapmış? Bir gitsin İdlibe. Biraz yürek ister. 50-100 yıl sonra o memleketin evlatları diyecekler ki: Bizi öldürüyorlardı, Türkler sahip çıktı. Ne yaptın bu ülkeye de, ne ortaya koydunuz da siz Netanyahu ile Erdoğanı aynı kefeye koyuyorsunuz? Elinize verilen sipariş var. ifadelerini kullandı

İSTİFA AÇIKLAMASI

Programda istifa çağrıları sorulan Soylu, “Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bu bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Bu kadar basit. Bu ülke büyük ülke. İşimi yapamadım, 1 saniye kalan namussuzdur” dedi.

Son güncelleme: 00:10 20.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı