• Turkhane Logo

Süleyman Soylu'dan Antep ve Mardin'deki kazalara ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'de 20 kişinin ve Antep'te ise 16 kişinin ölüme neden olan kazalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

17:25 21 Ağustos 2022 Pazar
Süleyman Soylu'dan Antep ve Mardin'deki kazalara ilişkin açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'de 20 kişinin ve Antep'te ise 16 kişinin ölüme neden olan kazalara ilişkin açıklamalarda bulundu.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün (20 Ağustos) Antep ve Urfada meydana gelen ve çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiği trafik kazalarına ilişkin açıklama yaptı. Soruşturmaların çok yönlü sürdürüldüğünü kaydeden Soylu, İddialar inceleniyor. Tek bir eksik varsa bedelini ödetiriz dedi. Soylu ayrıca Mardinde kazanın meydana geldiği yolda eğim olduğunu söyledi, Vatandaşlarımızın Mardindeki çevre yolu talebine cevap vereceğiz ifadelerini kullandı. 

Mardinin Derik ilçesinde önceki gün gerçekleşen ve 20 kişinin ölümüne yol açan kazanın ardından bugün cenaze törenlerine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik Kaymakamlığında gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Kazalara ilişkin soruşturmaların sürdüğünü belirten Soylu, Cengiz Holdinge ait ürünleri taşıyan tırların gereğinden fazla yük taşıdıkları ve bakımlarının yapılmadığı iddialarıyla ilgili soruya Soruşturmalar devam ediyor. Hiçbir şey candan kıymetli değildir. Tüm taraflarıyla bu soruşturma tamamlanacak ve gereği yerine getirilecek. İki TIRın da yük sınırları var. Buradan ihracat yapan bir firma. Adana menşeili bir firma. Şırnak menşeili bir firma anlaşmışlar. Burada bir bilgi ve belge noktasında tümü incelenecek. Takip edeceğiz. Gözaltılarımız var. Milletimiz devletine itimat ediyor. Biz de bu itimada halel getiremeyiz. Bunun hesabını varsa ihmal sormak bizim görevimizdir ifadeleriyle yanıt verdi.

HDPLİ BEŞTAŞIN AÇIKLAMALARINA YANIT 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Meral Danış Beştaşın taziye evine giderken durdurulduklarını söylemesini de değerlendiren Soylu, Biz deli miyiz taziyeye, bu acıyı paylaşmaya gelenleri engelleyelim. İstirham ediyorum. Her şeyi yapabilirsiniz ama milletimizin acı gününde bunları yapmayın ifadelerini kullandı.

Soylunun açıklamaları şöyle:

Valimiz, milletvekillerimiz ve kaymakamlarımızla birlikte çalışıyoruz. Kazaların ardından hemen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana bildirdik ve bölgeye intikal ettik. Kaza kurbanlarımız ailelerini yalnız bırakmayacağız.

Bu olay, Türkiyedeki kazaları belli bir oranda düşürmemizin ardından geldi. Bütün canazelerimizi defnettik. Aynı zamanda, başsavcılarımız cenazeleri bir önce teslim etmek için yoğun bir şekilde çalıştık.

MARDİNDE KAZA OLAN YOLDA EĞİM VAR

Herkes elinden geleni yaptı. Mardinde de kaza olan yolda bir eğim var. Vatandaşlarımızın Mardindeki çevre yolu talebine cevap vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığımız buraya gelecek ve bunu hemen hayata geçirmeye çalışacak.

Kazada üçüncü bir TIRın varlığına ilişkin iddialar gerçek dışıdır. Soruşturmalar, aracın teknik özelliklerinden yolun duruma kadar çok yönlü olarak devam ediyor. Tek bir eksik bile görsek bedelini ödetiriz.

Cenazelerimiz var. Ortada bir acı var. Bu insanların acılarını yükseltmeye çalışmanın bir anlamı yok. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde insanlar birbirine taziyeye giderler. Bizim arkadaşlarımız dün akşam taziyeye gittiler. Biz deli miyiz? Niye taziyeye giden insanların GBTlerine bakalım. Ortak acıları dindirmenin peşindeyiz. 

Mardindeki hastanelerde en son beş kişinin kaldığı bilgisini aldım. Durumları ağır değil.

Son güncelleme: 17:25 21.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı